Σε λειτουργία οι σταθμοί απολύμανσης για τον έλεγχο της ευλογιάς στα αιγοπρόβατα στη Μαγνησία

Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα το δεκαήμερο σχέδιο δράσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την προστασία από την ευλογιά στα αιγοπρόβατα, με την ενεργοποίηση των σταθμών απολύμανσης στη Μαγνησία. Συνολικά 16 απολυμαντικοί σταθμοί λειτουργούν από σήμερα, Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου και με ωράριο 07-14:00, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Φρόσω Παύλου, ήδη λειτουργούν τρεις σταθμοί στην περιοχή της Μαγνησίας. Ένας από αυτούς βρίσκεται απέναντι από τον βιολογικό καθαρισμό, σε δρόμο που οδηγεί στα σφαγεία.

Σε λειτουργία οι σταθμοί απολύμανσης για τον έλεγχο της ευλογιάς στα αιγοπρόβατα στη Μαγνησία

Σύμφωνα με τη διαδικασία, οι κτηνοτρόφοι που μεταφέρουν ζώα για σφαγή ή ζωοτροφές θα πρέπει πρώτα να περάσουν από τον σταθμό, ώστε να απολυμανθούν τα οχήματά τους, να λάβουν τη σχετική βεβαίωση και στη συνέχεια να συνεχίσουν.

Οι σταθμοί θα λειτουργούν καθημερινά από τις 7 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, ενώ οι κτηνοτρόφοι έχουν ενημερωθεί σχετικά από την Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας. Παράλληλα, στην περιοχή βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις για την καλύτερη οργάνωση και διευθέτηση της διαδικασίας.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr
Σε λειτουργία οι σταθμοί απολύμανσης για τον έλεγχο της ευλογιάς στα αιγοπρόβατα στη Μαγνησία
Σε λειτουργία οι σταθμοί απολύμανσης για τον έλεγχο της ευλογιάς στα αιγοπρόβατα στη Μαγνησία

Οι κτηνοτρόφοι χαιρετίζουν το μέτρο ως θετικό βήμα, ωστόσο τονίζουν ότι θα έπρεπε να έχει ληφθεί εξαρχής, ώστε να αποφευχθεί η μεγάλη απώλεια στον πληθυσμό των ζώων.

Ρεπορτάζ: Φρόσω Παύλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος