Σε λευκό κλοιό η βόρεια και κεντρική Ελλάδα (video)

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα, ενώ από σήμερα αναμένεται σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετά σημεία στα βόρεια και κεντρικά. Ειδικότερα, στην Ημαθία αλυσίδες χρειάζονται σε τμήματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), της Επαρχιακής Οδού Βέροιας-Σελίου και της Επαρχιακής Οδού Βέροιας-Δασκίου.

Στην Πέλλα, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης-παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο Δημοτικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δημοτικών Διαμερισμάτων Άρνισσας, Αγίου Αθανασίου, Παναγίτσας, Ζέρβης, Άνω και Κάτω Γραμματικού, Ξανθογείων, Παιρέας, Κέδρωνας, Δροσιάς και το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας.

Η κυκλοφορία διεκόπη στην Επαρχιακή Οδό Κερασιάς-Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας.

Στην Πιερία απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στην Επαρχιακή Οδό Κατερίνης-Ελατοχωρίου από το Ελατοχώρι έως και το χιονοδρομικό κέντρο και στην Χαλκιδική στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ιερισσού, μέσω Χολομώντα.

Τέλος, στο Κιλκίς αλυσίδες χρειάζονται στην Επαρχιακή Οδό Γουμένισσας-Λιβαδίων από το 17ο χιλιόμετρο.

Στο μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία στον δήμο Φλώρινας ενώ με καθυστέρηση θα ανοίξουν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Τα σχολεία θα ξεκινήσουν με δύο ώρες καθυστέρηση στο δήμο Σερβίων Βελβεντού και με μία ώρα καθυστέρηση στο δήμο Βοϊου και στο δήμο Κοζάνης. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο δήμο Εορδαίας.

Χθες, στην Αττική, διακόπηκε λόγω χιονόπτωσης, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων που επικράτησαν στην Αττική, η πυροσβεστική δέχθηκε τουλάχιστον 125 κλήσεις, κυρίως για κοπές δένδρων και για απομακρύνσεις διαφόρων αντικειμένων από δρόμους. Θερμαινόμενοι χώροι διαθέτουν οι Δήμοι και Περιφέρειας για την προστασία κοινωνικά ευπαθών πολιτών.

Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος