Σε κουτιά στο λιμάνι οι κάτοικοι της Αντιπάρου αναζητούν την αλληλογραφία

Σε ένα κουτί στο λιμάνι καταλήγει η αλληλογραφία των κατοίκων της Αντιπάρου, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια δεν υπάρχει κτήριο για να στεγαστεί το ταχυδρομείο του νησιού.

Όταν έκλεισε το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο νησί, την διανομή ανέλαβε κάποιος ντόπιος με ένα πρακτορείο, που υπέγραψε σχετική σύμβαση με τον Οργανισμό. Όταν όμως έληξε δεν βρέθηκε κάποια άλλη λύση.

Περίπου 2.000 μόνιμοι κάτοικοι στο κυκλαδίτικο νησί αντιμετωπίζουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση, καθώς έληξε η σύμβαση μισθώσεως του ιδιώτη που λειτουργούσε το ταχυδρομείο και δεν ανανεώθηκε, εξηγεί ο δήμαρχος Αναστάσιος Φαρούπος. Το θέμα μπορεί να λυθεί εύκολα, αλλά “σκοντάφτει” στην εύρεση του κατάλληλου χώρου, καθώς τα ενοίκια είναι πολύ ακριβά και δεν υπάρχει κάτι πρόσφορο αυτήν την στιγμή, προσθέτει.

Εν τω μεταξύ, η εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται σε τριτοκοσμικές συνθήκες. Η αλληλογραφία, που μεταφέρεται με το πλοίο φτάνει με ένα “βανάκι” και εναποτίθεται σε κουτιά στο λιμάνι, όπου οι κάτοικοι εκτεθειμένοι επί ώρες στις διάφορες καιρικές συνθήκες, αναζητούν ανάμεσα σε εκατοντάδες φακέλους τους δικούς τους.

Συστημένα, ειδοποιητήρια, λογαριασμοί, πακέτα δεν φτάνουν ποτέ στον παραλήπτη. Ακόμη και επίσημα έγγραφα του δημοσίου ουδέποτε φτάνουν στον Δήμο, σύμφωνα με τον κ. Φαρούπο. Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να μετακινηθούν με το πλοίο στην Πάρο, προκειμένου να παραλάβουν την μηνιαία σύνταξη τους, καταβάλλοντας τον ναύλο και υφιστάμενοι ταλαιπωρία πολλών ορών σε μετακινήσεις, εφ’ όσον έχουν την δυνατότητα λόγω ηλικίας. Πολλοί υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν κούριερ, επιβαρυνόμενοι επιπλέον κόστος.

Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ανταπόκριση στα αιτήματα του τονίζει ο δήμαρχος, που ωστόσο ελπίζει να διευθετηθεί, προκειμένου η οικονομική ζωή του τόπου να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος