Πιστωση χρονου για τον Μαρινόπουλο, καθώς το πρωτοδικείο έκανε δεκτές τις αιτήσεις των ασφαλιστικών μέτρων και έτσι η εταιρεία μπαίνει σε καθεστώς προστασίας έως τον Σεπτέμβριο. Ανάσα ανακούφισης και για τους 12.500 εργαζόμενους, που προς το παρον βλέπουν τις θέσεις εργασίας τους να διασφαλίζονται.
Απειλή για την οικονομία που μπορεί να δημιουργήσει απρόβλεπτες καταστάσεις στην αγορά,χαρακτήρισε το ενδεχόμενο πτώχευσης του ομίλου Μαρινόπουλος,ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.
Με την αποδοχή των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων του ομίλου Μαρινόπουλου, τέθηκε σε καθεστώς προστασίας η εταιρεία έναντι των πιστωτών της, μέχρι τη συζήτηση των κύριων προσφυγών για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Από το καθεστώς προστασίας, εξαιρούνται οι εργαζόμενοι, ώστε να μπορουν, αν δεν πληρώνονται, να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.
Σχετική είδηση: Υπό προσωρινή προστασία ο όμιλος Μαρινόπουλος (video)
Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα
Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος