Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Μέγαρα, Ιωάννινα, Μυτιλήνη – Σε ύφεση στον Κιθαιρώνα (video)

Μάχη με τρεις νέες φωτιές δίνουν αυτή την ώρα οι πυροσβέστες σε Μέγαρα, και Ιωάννινα ενώ στην Μυτιλήνη η πυρκαγιά είναι υπό μερικό έλεγχο. Σε ύφεση είναι πλέον η πυρκαγιά στον Κιθαιρώνα. Πολύ υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική και Νότια Εύβοια.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, πριν από λίγο, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:15 στα Μέγαρα, σε χορτολιβαδική περιοχή πολύ κοντά στον οικισμό της Αγίας Τριάδας. Σημειώνεται, ότι στην περιοχή μετέβη και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για τον συντονισμό των δυνάμεων που επιχειρούν.

Η φωτιά σύμφωνα με την πυροσβεστική, καίει χορτολιβαδική έκταση, αλλά επειδή είναι εντός του αστικού ιστού κινητοποιήθηκαν άμεσα και επιχειρούν για την κατάσβεσή της 51 πυροσβέστες με 19 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα καθώς και δύο ελικόπτερα.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στο Μαρκόπουλο, όπου η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση πίσω από το γήπεδο της περιοχής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν πλέον 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, το μηχανοκίνητο τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 3 ελικόπτερα, καθώς και 10 εθελοντές με 4 οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή Νησέλια Παμφύλων, περίπου 15 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκτιμάται ότι έχουν καεί περί τα 20 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και ελαιώνα.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος