Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την οδική και σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

Ίσως και μέσα στο καλοκαίρι να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής της απευθείας οδικής σύνδεσης της 6ης προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό, μήκους 3,5 χιλιομέτρων. Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού ΑΕ (ΕΟΑΕ), Κωνσταντίνος Κουτσούκος, η σύμβαση της ΕΟΑΕ με την εταιρεία ΑΚΤΩΡ για την ολοκλήρωση του έργου «αναμένεται να υπογραφεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ώστε μετά και την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο ανάδοχος να εγκατασταθεί στο εργοτάξιο και να ξεκινήσουν οι εργασίες».

Επίσης ο κ. Κουτσούκος επισήμανε ότι όσον αφορά τη μετατροπή σε αυτοκινητόδρομο του οδικού άξονα που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το τελωνείο των Ευζώνων και τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία: «Η Εγνατία Οδός, θα αρχίσει μέσα στο επόμενο εξάμηνο εργασίες αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας του άξονα από τη Χαλάστρα ώς τους Ευζώνους, με διαχωρισμό των δύο κατευθύνσεων κυκλοφορίας. Οι εργασίες αυτές αναμένεται να διαρκέσουν έξι μήνες. Στη συνέχεια και αφού αναδειχθεί ο παραχωρησιούχος της Εγνατίας Οδού, αυτός θα πρέπει να κάνει την κατασκευή του δρόμου με διατομές αυτοκινητόδρομου».

Νεότερα αναμένονται το καλοκαίρι και στη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με το υφιστάμενο δίκτυο μέσω νέας, μονής σιδηροδρομικής γραμμής, μήκους 2,87 χιλιομέτρων, εκ των οποίων το 1,57 χλμ εκτός του λιμανιού και το 1,3 χλμ εντός. Να σημειωθεί ότι το 40% – 50% του χύδην φορτίου, που διακινεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μεταφέρεται με τρένο. Η γραμμή θα συνδέει τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του εμπορικού λιμένος της Θεσσαλονίκης με την υφιστάμενη μονή σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Ειδομένη και άλλα σημαντικά έργα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος