Σε αυξημένη ετοιμότητα το Ισραήλ: Αντίστροφη μέτρηση για τη χερσαία επίθεση στη Γάζα, ίσως και σήμερα – Η ΕΡΤ επιτόπου

Αντίστροφα έχει ξεκινήσει να μετρά ο χρόνος για τη χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.

Η απεσταλμένη της ΕΡΤ, Ευτυχία Πενταράκη, από την πόλη Μπερ Σεβά, μεταδίδει πως οι έλεγχοι είναι συνεχείς και αυστηροί σε κάθε γωνία. «Όλοι σε εγρήγορση και αυξημένη ετοιμότητα» όπως χαρακτηριστικά είπε και τόνισε πως μπορεί να έχουμε εξελίξεις ακόμη και μέσα στην ημέρα, υπογραμμίζοντας πως εκτός από το γεγονός πως όλοι έχουν πάρει θέσεις μάχης στα σημεία που έχει κρίνει ο ισραηλινός στρατός πως είναι κομβικής σημασίας για την επίθεση, αλλά και τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας ότι θα είναι σύντομο αλλά επίπονο και θα κρατήσει καιρό αλλά και το διάγγελμα Μπάιντεν που μεταξύ άλλων αναφέρει πως Χαμάς και Πούτιν θέλουν να αφανίσουν δημοκρατίες, ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

Επιπλέον, σημαντικός παράγοντας ώστε να ξεκινήσει σύντομα η επίθεση των Ισραηλινών είναι και το γεγονός πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχεις για μεγάλο χρονικό διάστημα τα στρατεύματα σε θέση μάχης. ‘Η θα πρέπει να αποσυρθούν ή θα πρέπει να προχωρήσεις.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της Ευτυχίας Πενταράκη, η επίθεση θα ξεκινήσει με βομβαρδισμούς και στη συνέχεια θα μπουν τα στρατεύματα. Επιπλέον ρόλο θα έχει και το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ από τη θάλασσα, βρίσκονται κοντά στην Ανατολική Μεσόγειο και τα δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα, ενώ ένα ακόμη πλοίο πλησιάζει, ενώ σε περίπτωσή εμπλοκής υπάρχει και το βόρειο μέτωπο, που είναι σοβαρό.

Αναφορικά με τα ισραηλινά στρατεύματα τόνισε πως έχουν αναπτυχθεί σε πολλά σημεία, όχι μόνο στον βορρά, αλλά όχι και σε όλο το μήκος, γιατί τα κομμάτια που δεν έχουν αναπτυχθεί τα καλύπτουν με άλλο τρόπο.

Μάλιστα σύμφωνα με τα ισραηλινά Μέσα χθες σημείωναν πως «όσο ήταν στη χώρα ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ζήτησε η ισραηλινή κυβέρνηση από τον στρατό να καθυστερήσει ή να μην ξεκινήσει την επιχείρηση», ενώ σήμερα τα ισραηλινά σάιτ μεταξύ άλλων αναφέρουν πως «η πόλη Kiryat Shmona θα αρχίσει να εκκενώνεται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στα βόρεια καθώς ο πόλεμος μπαίνει στην 14η ημέρα» ενώ σύμφωνα με δημοσκόπηση «το 80% των Ισραηλινών πιστεύει ότι ο Νετανιάχου πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τις αποτυχίες και τέλος πως «δεν αναμένεται να ανοίξει σήμερα για βοήθεια το πέρασμα της Ράφα της Γάζας».

Ρεπορτάζ: Ευτυχία Πενταράκη

Κάμερα: Κάρλο Ρούβιο, Ήχος: Παναγιώτα Δερβιτσιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος