Σε αδιέξοδο οι πολίτες με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος

Τα μαθηματικά δεν βγαίνουν για τους λογαριασμούς ρεύματος. Εν αναμονή των μέτρων, που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, οι πολίτες επιχειρούν να βρουν τρόπους να ανταποκριθούν στις υπέρογκες χρεώσεις.

Εντός του Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την αναδρομική ενίσχυση των καταναλωτών, ενώ συνεχίζεται η επιδότηση για το τρέχον δίμηνο, ωσότου ανασταλεί και η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Μέρος των μέτρων θα χρηματοδοτηθεί και από τα υπερέσοδα των εταιρειών ηλεκτροπαραγωγής. Το υπουργείο Περιβάλλοντος διευκρίνισε σήμερα πως το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, που καλύπτει την περίοδο από τον Οκτώβριο του 21 έως τον Μάρτιο του 22 υπολογίζει το μικτό περιθώριο κέρδους σε 591,45 εκ. ευρώ αφού πρώτα έχουν αφαιρεθεί περίπου 336 εκ. ευρώ των εκπτώσεων που έκανε η ΔΕΗ.

Διευκρινίζεται μάλιστα ότι από το ποσό αυτό θα αφαιρεθούν οι έμμεσες εκπτώσεις των παρόχων και τότε θα υπάρξει η τελική εικόνα των εσόδων.

Σε υψηλούς τόνους η κριτική από τον Αλέξη Τσίπρα. «Στο τέλος θα φορολογήσουν ψίχουλα», δήλωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΒΕΑ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος