Εκστρατεία ενημέρωσης της ΕΡΤ για σχολικό εκφοβισμό-Ασπίδα ο αθλητισμός-Συμβουλές από το “Μαζί για το Παιδί” (video)

Πως ο αθλητισμός μπορεί να λειτουργήσει ως ασπίδα κατά του σχολικού εκφοβισμού, εξηγεί στην ΕΡΤ, η Βούλα Κοζομπόλη, Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της δημόσιας τηλεόρασης, για το φαινόμενο της σχολικής βίας “Μίλα. Σήμερα, πιο δυνατά από ποτέ”.

Από την εμπειρία της σε δράσεις κατά του bullying σε σχολεία, αλλά και σε δύο προγράμματα κατά του σχολικού εκφοβισμού, στο οποίο συμμετέχουν Ολυμπιονίκες μαζί με το διεθνές κέντρο Ολυμπιακής εκεχειρίας επισημαίνει ότι το μήνυμα, που προσπαθούν να περάσουν σε παιδιά  είναι ότι “ο αθλητισμός βοηθάει πάρα πολύ στο να μπορούμε να συνυπάρχουμε, να συνεργαζόμαστε, να αποκτάμε αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, που είναι τα εφόδια που χρειάζονται τα παιδιά για να μην γίνονται ούτε θύτες ούτε θύματα. Γιατί και το παιδί που είναι θύτης έχει πρόβλημα”.  Το ελπιδοφόρο είναι ότι, όπως επισημαίνει η Βούλα Κοζομπόλη, “τα παιδιά είναι δεκτικά σε αυτά τα μηνύματα. Κυρίως πιό πρόσφορο έδαφος βρίσκει η σχετική ενημέρωση σε παιδιά των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου”.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας της ΕΡΤ, για τον σχολικό εκφοβισμό μίλησε στην εκπομπή “Από τις έξι…” και ο Νίκος Γιώτας, κοινωνικός λειτουργός, ψυχοθεραπευτής, για την Συμβουλευτική Γραμμή 11525 “Μαζί για το Παιδί”. Στη συγκεκριμένη γραμμή μπορούν να απευθύνονται για συμβουλές, τόσο τα παιδιά – θύματα bullying- όσο και οι γονείς τους.

Όπως ενημερώνει ο κ. Γιώτας όλο και περισσότεροι γονείς και παιδιά απευθύνονται σε αυτούς και από την πλευρά τους τους μεν  γονείς συμβουλεύουν “να επιβραβεύουν το παιδί τους, που τους το εμπιστεύεται, να το απενοχοποιήσουν «δεν ευθύνεται για ό,τι του συμβαίνει» και να το καθησυχάσουν “εγώ ως γονέας θα βοηθήσω να σταματήσει”. Και να δεσμευτούν ως προς αυτό. Να απευθυνθούν άμεσα στη διεύθυνση του σχολείου.

Το δε παιδί το συμβουλεύουν να δράσει άμεσα και να ενημερώσει τους δασκάλους του για το περιστατικό.

Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς, συμβουλεύει να μην θεωρούν αμελητέα παρόμοια περιστατικά που “συμβαίνουν ανάμεσα σε παιδιά’, αλλά να δράσει άμεσα για να το σταματήσει.

Πηγή : ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος