Σχέδιο του ντα Βίντσι αναμένεται να πουληθεί έως και 16 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία

Ένα μικρό σκίτσο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, το οποίο απεικονίζει ένα κεφάλι αρκούδας, μπορεί να πουληθεί έως και 16,9 εκατομμύρια δολάρια σε μια επερχόμενη δημοπρασία του οίκου Christie’s στο Λονδίνο.

Το σκίτσο με το «Κεφάλι Αρκούδας» («Head of a Bear»), έχει διαστάσεις 7×7 εκ. και είναι σχεδιασμένο σε απαλό μπεζ-ροζ χαρτί.

Πρόκειται για ένα από τα οκτώ σωζόμενα σχέδια του ντα Βίντσι που παραμένουν σε ιδιωτικές συλλογές, σύμφωνα με τον οίκο Christie’s. Ο Ντα Βίντσι σχεδίασε το σκίτσο  χρησιμοποιώντας ένα ασημένιο αντικείμενο, μια τεχνική που έμαθε από τον Άντρεα ντελ Βερρόκκιο, έναν Ιταλό ζωγράφο και γλύπτη.

Το σκίτσο ανήκε στη συλλογή του Άγγλου ζωγράφου Σερ Τόμας Λόρενς, σύμφωνα με τον οίκο Christie’s. Όταν ο Λόρενς πέθανε το 1830, ο έμπορος τέχνης με τον οποίο συνεργαζόταν, πούλησε το σκίτσο σε δημοπρασία του οίκου Christie’s για 2,5 λίρες Αγγλίας! Το σκίτσο εκτέθηκε για πρώτη φορά το 1937 και έκτοτε έχει παρουσιαστεί σε πολλά μουσεία σε όλο τον κόσμο.

«Είμαι χαρούμενος που αυτό το αριστούργημα, ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Αναγέννησης που βρίσκεται ακόμα σε ιδιωτική συλλογή, ανατέθηκε για άλλη μια φορά στον Christie’s μετά την πρώτη του πώλησή του το 1860», δήλωσε ο Μπεν Χολ, του οίκου Christie’s. «Το έργο, για πολλές δεκαετίες βρισκόταν στην ιδιοκτησία διακεκριμένων συλλεκτών Old Masters συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου ιδιοκτήτη στου οποίου τα χέρια βρισκόταν από το 2008».

Το σκίτσο με το κεφάλι της αρκούδας θα παρουσιαστεί στο Christie’s στο Rockefeller Center της Νέας Υόρκης, στις 8 Μαΐου. Από τις 20 έως τις 25 Μαΐου θα ταξιδέψει στο Christie’s στο Χονγκ Κονγκ και στη συνέχεια στο Λονδίνο όπου θα εκτεθεί από 1 έως 6 Ιουνίου πριν από τη δημοπρασία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου.

ΠΗΓΗ: Live Science

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος