Σαουδική Αραβία: Η πρώτη πτήση με γυναικείο πλήρωμα

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους «Flyadeal» ανακοίνωσε ότι πέταξε το Σάββατο 21/5 με μόνο γυναικείο πλήρωμα στη Σαουδική Αραβία, την πρώτη στην υπερσυντηρητική χώρα που επιδιώκει να βελτιώσει την εικόνα της.

«Η πτήση συνέδεσε την πρωτεύουσα Ριάντ με τη δυτική παράκτια πόλη Τζέντα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Flyadeal, Imad Iskandarani.

«Το επταμελές πλήρωμα ήταν όλες γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας εκτός από τον πιλότο», είπε ο Ισκανταράνι.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, η οποία επιβεβαίωσε την ανακοίνωση της Flyadeal, θυγατρικής της εθνικής αεροπορικής εταιρείας ”Saudia”, ήταν στην ευχάριστη θέση που υποστήριξε τη συμμετοχή των γυναικών σε αυτόν τον τομέα.

Το 2019, η υπηρεσία ανακοίνωσε την πρώτη πτήση με συγκυβερνήτη.

Από την ορκωμοσία του νέου διαδόχου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, του «ντε φάκτο» ηγέτη του βασιλείου από το 2017, η Σαουδική Αραβία γνώρισε σχετικό κοινωνικό άνοιγμα, με τις γυναίκες να επιτρέπεται να οδηγούν.

Καθώς η χώρα, όπου βρίσκονται τα ιερά του Ισλάμ, ανοίγει για διασκέδαση, η διακυβέρνηση του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν συνοδεύετε από σκληρή πολιτική και οι ΜΚΟ καταγγέλλουν τακτικά παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στις αρχές Μαΐου, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να γίνει παγκόσμιο κέντρο αεροπορικών μεταφορών και να τριπλασιαστεί η ετήσια κυκλοφορία της για να φτάσει τους 330 εκατομμύρια επιβάτες μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Πηγή:ATSH-AFP

Μετάφραση:Σταυρούλα Ευάγγελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος