Με χαμόγελα κλείνει η τουριστική σεζόν για το νησί της Σαντορίνης. Η μαγευτική ομορφιά της καλντέρας προσέλκυσε σχεδόν τρία εκατομμύρια τουρίστες από όλα τα μέρη του πλανήτη. Οι Αμερικανοί είναι πρώτοι σε κρατήσεις, αφήνοντας πίσω τους τους Ασιάτες.
Τι και αν μπαίνουμε στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτώβρη… η καλντέρα της Σαντορίνης συνεχίζει και υποδέχεται τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη.
Η απαράμιλλη φυσική ομορφιά, το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, το ηφαίστειο με τη μαγευτική καλντέρα… και τη μοναδική θέα στο Αιγαίο μαγεύουν κάθε επισκέπτη. Χρονιά ρεκόρ η φετινή με τους τουρίστες να ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια με μέση διαμονή τις 5 μέρες. Το νησί συνεχίζει και υποδέχεται κρουαζιερόπλοια και επισκέπτες.
Στη φετινή σεζόν μειώθηκαν αισθητά οι τουρίστες από την Κίνα, λόγω της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα τους. Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν όμως στο νησί Αμερικανοί τουρίστες, ύστερα από δυο χρόνια περιορισμένης παρουσίας, οι οποίοι μένουν αρκετές μέρες στο νησί αφήνοντας σημαντικά ποσά.
Ο Σεπτέμβριος ακολούθησε την πορεία του καλοκαιριού και κατέγραψε πληρότητες που άγγιζαν ακόμα και το 90%. Ενθαρρυντικά κινείται όμως και ο Οκτώβριος, ενώ για πρώτη φορά αρκετά ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοιχτά και τον Νοέμβριο σε μια προσπάθεια επιμήκυνσης της σεζόν.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΙΑ ΤΖΙΩΝΑ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος