Sani Festival: O κορυφαίος σαξοφωνίστας Branford Marsalis και το κουαρτέτο του στο Jazz on the Hill

Μετά από ένα χρόνο σιωπής, η μουσική ήχησε και πάλι στον Λόφο της Σάνης, και το Sani Festival έκανε μια δυναμική επανεκκίνηση με την πρώτη συναυλία της φετινής διοργάνωσης, μέρος της πιο εμβληματικής του ενότητας, το Jazz on the Hill. Στο φετινό ξεκίνημα έντονη ήταν η σκιά της απώλειας της επί σειράς ετών καλλιτεχνικής του διευθύντριας, Όλγας Ταμπουρή-Μπάμπαλη, της οποίας το σπουδαίο έργο μας θύμισε με συγκινητικά λόγια ο εμπνευστής και ιδρυτής του θεσμού, Σταύρος Ανδρεάδης. Αμέσως μετά στη σκηνή ανέβηκε ο Avishai Cohen, ένας σπουδαίος τρομπετίστας που μάγεψε το κοινό και επανέφερε τη μουσική κανονικότητα στο λόφο, με μια καταπληκτική συναυλία, σε ένα ονειρικό τοπίο, σε μια μαγευτική βραδιά.

Η συνέχεια του προγράμματος επικυρώνει την πολύχρονη ιστορία και το καλλιτεχνικό κεκτημένο του Sani Festival, με τη συναυλία ενός ζωντανού θρύλου της jazz: ο Branford Marsalis έρχεται από τη Νέα Υόρκη στο Λόφο της Σάνης μαζί με το Κουαρτέτο του, να μας κάνει κοινωνούς της δικής του καλλιτεχνικής μυσταγωγίας, δημιουργικής αριστείας και μουσικής ιδιοφυίας. Ο κορυφαίος σαξοφωνίστας, συνθέτης και αρχιμουσικός, Branford Marsalis σε μία και μοναδική εμφάνιση στην Ελλάδα, μια συναυλία – εμπειρία ζωής!

Το Σάββατο 17 Ιουλίου στις 21:30 το βράδυ ο μεγαλύτερος από τους διάσημους αδερφούς Marsalis και το περίφημο Branford Marsalis Quartet, «το απόλυτο κέντρο του μουσικού του σύμπαντος», που αποτελείται από αγαπημένους του συνοδοιπόρους και φημισμένους σολίστες, όπως ο πιανίστας Joey Calderazzo, ο κοντραμπασίστας Eric Revis και ο ντράμερ Justin Faulkner ανεβαίνουν στο λόφο της Σάνης. «Ανυπομονώ να παίξω στη Χαλκιδική. Αυτή θα είναι η πρώτη μου εμφάνιση στη Βόρειο Ελλάδα. Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι το κοινό θα ακούσει μια νέα μουσική» αναφέρει ο μεγαλύτερος ίσως εν ζωή σαξοφωνίστας πριν ανέβει στον Λόφο της Σάνης. Και τη νέα αυτή μουσική μας προσφέρει είτε με το αριστουργηματικό του άλμπουμ «The Secret Between the Shadow and the Soul» είτε οι παλιότερες μαγευτικές μελωδίες του. Σε μια συναυλία πανδαισία αισθήσεων, μια μοναδική μουσική εμπειρία που θα σηματοδοτήσει το φετινό καλοκαίρι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος