Σάμος: Τίμησαν τους ήρωες του 1821 και τους νεκρούς στα Τέμπη

Με μαύρα περιβραχιόνια στα χέρια παρέλασαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Σάμου στέλνοντας το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης στους συγγενείς των αδικοχαμένων θυμάτων στο τραγικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Οι μαθητές απέσπασαν το χειροκρότημα του πλήθους κόσμου που παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ενώ η πολιτική ηγεσία εξήρε την πρωτοβουλία των μαθητών να τιμήσουν με αυτό τον τρόπο τα θύματα των Τεμπών . Στα μηνύματά τους οι πολιτικοί αναφέρθηκαν στη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου αλλά και στην πρωτοβουλία των μαθητών. “Λαμπρά ημέρα σήμερα με μηνύματα πάρα πολλά με κύριο ότι χρειάζεται να αναβαπτιστούμε στα νάματα των προγόνων μας για πίστη στο Θεό ενότητα και αγάπη στην πατρίδα μας” δήλωσε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ Ευσέβιος . “Είναι λίγα τα χρόνια για να ξεχάσουμε, αρκετά για να αναλογιστούμε τη μάχη που έδωσαν οι πρόγονοί μας το καλό ενάντια στο κακό και τα μηνύματα είναι δύο για το έθνος ότι χρειάζεται ιδανικά ιδεώδη αξίες και ένα κράτος σταθερό και ικανό να φέρει εις πέρας αυτό για το οποίο κάποιοι πάλεψαν πριν από πολλά χρόνια το κράτος παραμένει σταθερό παραμένει ικανό να διαφυλάττει τα σύνορα να διαφυλάττει την ελευθερία ” ,τόνισε με έμφαση ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης .

“Είναι μία ξεχωριστή μέρα για τη Σάμο για την Ελλάδα μία πραγματικά ξεχωριστή ημέρα στην εποχή που ζούμε με τον κίνδυνο που έχουμε από τα απέναντι τουρκικά παράλια ” δήλωσε ο βουλευτής του νομού καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης . “Γιορτάζουμε μία διπλή γιορτή με μηνύματα για ενότητα στη χώρα, μοναδικό το μήνυμα που εξέπεμψαν τα παιδιά φορώντας το μαύρο περιβραχιόνιο για να τιμήσουν τους νεκρούς στα Τέμπη ” ,ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Βασίλης Πανουρακης.

Νωρίς το πρωί εψάλη η επιμνημόσυνη δέηση στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κυρίου Ευσέβιου και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Πυθαγόρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος