Σ. Ζαχαράκη: Επιδίωξή μας η διευκόλυνση της συμμετοχής των ομογενών στις εκλογές – Προτεραιότητα το Κυπριακό

Στη διευκόλυνση της συμμετοχής των Ελλήνων του εξωτερικού στην εκλογική διαδικασία, στην στενή και διαρκή συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου στο Κυπριακό και σειρά άλλων θεμάτων, αλλά και στο ζήτημα της έδρας του νομού Ροδόπης αναφέρθηκε η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Ζαχαράκη.

Η κα Ζαχαράκη βρίσκεται στην Κύπρο για σειρά επαφών, ενώ το πρωί της Δευτέρας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού στη Λευκωσία, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΝΔ Κύπρου Γιάννης Γεωργούλλας και ο γραμματέας Ελλήνων Διασποράς της ΝΔ Νίκος Θεοδωρόπουλος. Όπως επεσήμανε, επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας το επόμενο διάστημα, σε συνεννόηση και σύγκλιση με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, είναι η αύξηση των εγγραφών των Ελλήνων του εξωτερικού στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ούτως ώστε να καταστεί ευκολότερο για αυτούς να συμμετέχουν στις εκλογές της Ελλάδας. «Πρόκειται για μια γιορτή της Δημοκρατίας, άρα η συμμετοχή θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη και θα πρέπει να είναι και λίγο πιο εύκολη», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να τονίσει ότι:

«Καταγράφηκε ένα πολύ ισχυρό κύμα υποστήριξης και εμπιστοσύνης προς τον Κ. Μητσοτάκη και την διακυβέρνηση των δύσκολων τεσσάρων ετών, αυτό όμως το οποίο θα πρέπει να επιβεβαιώσουμε την 25η Ιουνίου είναι η θέλησή μας να κάνουμε βήματα σταθερά, τολμηρά και μπροστά για τα επόμενα χρόνια. Δεν έχουμε καμια αμφιβολία ότι αυτά τα οποία ακολουθούν είναι δύσκολα και απαιτητικά. Και στην οικονομία και στην κοινωνία και σε καίρια για εμάς ζητήματα όπως η συνταγματική αναθεώρηση, το ζήτημα των μη κρατικών ή ιδιωτικών πανεπιστημίων, τα οποία θα θέλαμε να έχουμε και στην Ελλάδα, όπως η Κύπρος, αλλά και ζητήματα σχετικά με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τον κοινό στόχο των δύο χωρών Ελλάδας και Κύπρου, τα παιδιά τους να μένουν στη χώρα τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κα Ζαχαράκη κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν την αξία της ψήφου τους, αλλά και ότι  κάθε ψήφος έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί μπορούν πραγματικά να συμβάλλουν στο κοινό καλό.  

Κληθείσα να σχολιάσει την πορεία επίλυσης του Κυπριακού, αλλά και την συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου στο εθνικό ζήτημα της Κύπρου, η κα Ζαχαράκη σημείωσε ότι η επίλυση του Κυπριακού δεν θα μπορούσε να είναι δεύτερο ή τρίτο θέμα. «Είναι πρώτο θέμα, βασική προτεραιότητα και θέμα το οποίο η Ελλαδική πλευρά προτάσσει οπουδήποτε και αν βρίσκεται και να είστε απόλυτα πεπεισμένες και πεπεισμένοι ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός θέτει το ζήτημα αυτό πάντοτε στις διμερείς επαφές του.

Και στην πρώτη εθιμοτυπική, αλλά πολύ ουσιαστική επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Χριστοδουλίδη στην Αθήνα επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές – και από τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά και τον κο Χριστοδουλίδη –  η απόλυτη δέσμευση και στοχοπροσήλωση στην επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού. Αποτελεί βασική προτεραιότητα και των δύο πλευρών, έτσι ώστε να επιζητήσουμε αυτή τη λύση πάνω στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και πάντα στις δεδηλωμένες προθέσεις για την διζωνική δικοινοτική πραγματικότητα, κάτι το οποίο αξίζει στο νησί».

Κατέληξε, υπογραμμίζοντας ότι: «Βρισκόμαστε μάλιστα σε μια στιγμή που στην Ελλάδα γίνεται έντονος λόγος για την παρέμβαση της Τουρκίας μέσω του τουρκικού προξενείου στις εκλογές, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ροδόπης. Το είδαμε σε μια χρονική στιγμή που θα περιμέναμε τον Έλληνα αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιδράσει με ένα διαφορετικό τρόπο κι όχι να καλύπτει αυτό το οποίο συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Ροδόπη. Επαναλαμβάνω ότι ζήτημά μας δεν είναι να αποκτήσει την έδρα η ΝΔ και να γίνει γαλάζια, οι πολίτες της Ροδόπης δήλωσαν την πρόθεσή τους και το αποτέλεσμα είναι απόλυτα σεβαστό. Αυτό το οποίο όμως είναι για εμάς αναμφισβήτητο είναι η καθαρή στάση απέναντι σε τυχόν παρεμβάσεις της Τουρκίας στην Eπικράτεια».

Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος