Σ. Ζαχαράκη: Πάμε καλύτερα από το 2021 στον τουρισμό – Ποιες είναι οι προσδοκίες για τη φετινή σεζόν (video)

Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» για τo πώς αναμένεται να εξελιχθεί η πορεία της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα, μετά από δύο χρόνια αυστηρών περιορισμών λόγω του κορονοϊού, αναφέροντας ότι μισό εκατομμύριο επισκέπτες μόνο από τις ΗΠΑ θα έρθουν με απευθείας πτήσεις.

«Τα νησιά θα έχουν μια δυνατή σεζόν, αλλά και η εστίαση», δήλωσε η υφυπουργός επισημαίνοντας ότι οι προσδοκίες και οι προοπτικές για τη φετινή τουριστική σεζόν είναι υψηλές.

Μιλώντας για την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στον τουριστικό κλάδο λόγω των κακών συνθηκών εργασίας και της αδυναμίας εύρεσης καταλύματος για το εργατικό προσωπικό η κ. Ζαχαράκη δήλωσε πώς είναι πολυδιάστατο θέμα και όχι τωρινό.

«Το 20% των εργαζομένων που ήταν στον τουρισμό έφυγαν (λόγω πανδημίας) και σιγά-σιγά επιστρέφουν» είπε ενώ ειδικότερα αναφέρθηκε στις συνθήκες εργασίας και το αν τηρείται η εργατική νομοθεσία επισημαίνοντας ότι «υπάρχει υποχρεωτική κλαδική σύμβαση για τους εργαζόμενους στον τουρισμό».

Υπάρχει σημαντική κλαδική σύμβαση

Και όπως τόνισε η κ. Ζαχαράκη τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μία απομείωση του προσωπικού με την πανδημία. Ωστόσο αυτό αναμένεται να αντιστραφεί όσο γίνονται και νέες επενδύσεις. Στον τομέα αυτό αναφέρθηκε εκτενώς και στις τουριστικές σχολές που λειτουργούν στη χώρα και στο πώς μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.

«Το υπουργείο θα κάνει ενέργειες για να καταστεί υποχρεωτική η κλαδική σύμβαση και στον επισιτισμό», συμπλήρωσε αναφορικά με τις ενέργειες της Πολιτείας.

Μιλώντας για το φετινό καλοκαίρι υποστήριξε ότι θα «πάμε καλύτερα από το 2021 στον τουρισμό», ενώ αναφερόμενη στις γεωπολιτικές εξελίξεις είπε ότι «μπορεί ο πόλεμος να επηρεάσει, αλλά έχουν ανοίξει νέες αγορές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος