Σ. Σέρμπος στο Πρώτο: Πρέπει να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τον Ερντογάν (audio)

«Περισσότερο από ποτέ άλλοτε πρέπει να έχεις ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τον πρόεδρο Ερντογάν, όσο και με πολλά κανάλια σ’ αυτή τη φάση αλλαγών εντός της Τουρκίας».

Αυτό τόνισε ο Δρ. Σωτήρης Σέρμπος, Επιστημονικός Διευθυντής στο Κέντρο Σχεδιασμού Εξωτερικής Πολιτικής του Υπ. Εξωτερικών και αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου και στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, για την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας, την επικείμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στις 14 Ιουνίου στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, καθώς και την κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Όπως είπε, αυτή την περίοδο καταγράφεται η πιο σοβαρή κρίση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις από το 1974, σημειώνοντας ότι ο Ιούνιου θα είναι καθοριστικός μήνας.

«Θα πρέπει να δούμε πώς θα κινηθεί το πλέγμα των σχέσεων της Τουρκίας με τη Δύση. Η Άγκυρα, δευτερευόντως χρειάζεται την Ελλάδα για τη λεγόμενη “θετική ατζέντα”. Τα ελληνοτουρκικά, πολύ σωστά για την Αθήνα αποτελούν το μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας, αλλά για την γειτονική χώρα, είναι μόνο ένα από τα πεδία στα οποία ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί και να εκτελέσει τη στρατηγική της”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος