Σ. Μαυροειδάκος στο Πρώτο: 37 μέρες η αστυνομία «έτρωγε ξύλο», αλλά έπρεπε να δέσει την υπόθεση (audio)

Η μεθοδική δουλειά των αστυνομικών της ΕΛΑΣ, από τον πρώτο που μπήκε στην μεζονέτα στα Γλυκά Νερά έως τα εγκληματολογικά εργαστήρια, οδήγησε στην λύση του εγκλήματος, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την ενημερωτική εκπομπή με την Νεφέλη Λυγερού, ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αστυνομίας, Στράτος Μαυροειδάκος.

«Η εγκληματοφοβία μέσα από αυτό το έγκλημα που έγινε, έκανε τον κόσμο να αρχίσει τις  κουβέντες, ότι τι θα γίνει, θα μπουν και στο δικό μου σπίτι, υπήρχε ένα πέπλο τρόμου, όσο δενόταν η υπόθεση»  την ώρα που η αστυνομία δούλευε πάνω από 18 ώρες επί 37 ημέρες για να «σπάσει» τον δράστη, όπως αναφέρει ο κ. Μαυροειδάκος, προκειμένου όπως είπε να σταλεί τελικά σιδεροδέσμιος στην δικαιοσύνη με δικογραφία που δεν θα μπορέσει να πέσει στο δικαστήριο. «Αν τον είχαμε προσαγάγει από την πρώτη στιγμή, θα είχαν χαθεί στοιχεία», ενώ και οι διαρροές που έβγαιναν από την αστυνομία είχαν συγκεκριμένο λόγο, γιατί είναι ανακριτική μέθοδος αυτή, που όπως λέει ο κ. Μαυροειδάκος θα πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια.

Αυτός ο άνθρωπος, ο σύζυγος της Καρολάιν, ήταν σε συνεχή εγρήγορση και φόβο όλο αυτό το διάστημα που το θέμα έμενε στην επικαιρότητα και τα μέσα επικοινωνίας βοήθησαν σε αυτό, όπως επίσης έβγαζαν οι δημοσιογράφοι κάποιες πληροφορίες για συγκεκριμένους λόγους, ή και γνώριζαν κάποια πράγματα που δεν έπρεπε να δημοσιευθούν για να μην επηρεάσουν αρνητικά τις εξελίξεις, εξηγεί ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αστυνομίας.

«Τον άφησαν οι συνάδελφοι να πάει στο μνημόσυνο των 40 ημερών για να τελειώσει το θέατρό του. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια από την πρώτη στιγμή είχαν στοιχεία. Από τα ευρήματα των έξυπνων συσκευών στοιχειοθετείται ότι ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα, για να μην επικαλεστεί ότι έγινε εν βρασμώ ψυχής». «Φάγαμε πολύ ξύλο» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροειδάκος, για τις ημέρες που η κοινωνία ζητούσε να εξιχνιαστεί η υπόθεση, αλλά έτσι έπρεπε να γίνει.

Η Ελλάδα βγαίνει αλώβητη σε μια δύσκολη περίοδο που θα της έκανε μεγάλο κακό τουριστικά, καταλήγει ο κ. Μαυροειδάκος , και «οι αφανείς ήρωες είναι οι συνάδελφοι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών, που ανεβάζουν το κύρος της αστυνομίας πολύ ψηλά, κάνοντας αθόρυβα την δουλειά τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος