Ρωσία: Υποστηρίζει ότι απέτρεψε τριπλή χερσαία εισβολή από τους Ουκρανούς

Σύνοψη
  • Σύμφωνα με Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης η Λεγεώνα της Ελευθερίας της Ρωσίας και το Σιβηρικό Τάγμα διέσχισαν τα σύνορα στη Ρωσία

Νέα διάσταση στην πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας που έχει μπει στον τρίτο χρόνο δίνει η πληροφορία από τους Ρώσους ότι σήμερα απέτρεψε χερσαία εισβολή των Ουκρανών η οποία εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε τρία σημεία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Mια εξέλιξη που έρχεται τρεις ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία αλλά και λίγες ώρες μετά την επίθεση με drone της Ουκρανίας σε ρωσικά εδάφη. Η επίθεση, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγινε στις περιοχές του Κουρσκ και Μπέλγκοροτ. Nα σημειωθεί ότι το βράδυ έγινε μια μεγάλη έκρηξη σε μονάδα διύλισης πετρελαίου στην πόλη Κστόβα, στην περιφέρεια Νίζνι Νόβγκραντ της Ρωσίας,

Σύμφωνα με τον ουκρανικό ιστότοπο Kyiv Independent «η Λεγεώνα της Ελευθερίας της Ρωσίας και το Σιβηρικό Τάγμα διέσχισαν τα σύνορα στη Ρωσία από την Ουκρανία» για να διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσεις κατά του Κρεμλίνου.

Mε βίντεο που ανάρτησαν τα social media τα μέλη της Λεγεώνας της Ελευθερίας της Ρωσίας εξηγούν τους λόγους της επίθεσης λέγοντας στους Ρώσους «ερχόμαστε να σας απελευθερώσουμε από τον Πούτιν».

Ο ρωσικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στο Κουρσκ, όπως μεταδίδει το Reuters, λειτουργεί κανονικά μετά τις Ουκρανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή. Tην είδηση για την επίθεση Ουκρανών στρατιωτών δεν την έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής ο Ουκρανικός στρατός.

Ρεπορτάζ: Βάνα Κουτρουλού | EΡΤΝΕWS

Πηγή: Kyiv Independent, Reuters. Kyiv Post

Σχετικές ειδήσεις:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος