Ρωσία: Το υπουργείο Άμυνας αναπτύσσει φάρμακο κατά COVID-19 σε μορφή τσίχλας

ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ξεκίνησε την ανάπτυξη νέων αντι-ιικών φαρμάκων κατά  COVID-19 με τη μορφή τσίχλας, ανέφερε πηγή του στο RIA Novosti.

“Το 48ο Κεντρικό Ινστιτούτο Ερευνών του Υπουργείου Άμυνας ξεκίνησε την ανάπτυξη ενός αντιιικού φαρμάκου κατά της νέας λοίμωξης από κορονoϊό με τη μορφή τσίχλας. Ο συνδυασμός της διαθέσιμης μορφής χρήσης με τις ευεργετικές ιδιότητες του φαρμάκου θα έχει θετικό αποτέλεσμα την καταπολέμηση της εξάπλωσης της νέας λοίμωξης από κορονoϊό”.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως παράλληλα το υπουργείο Άμυνας δημιουργεί εμβόλιο της βλεννογόνου κατά του κορoνοϊού με τη μορφή marshmallow (ζαχαρωτού).

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας “μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών, αυτό το εμβόλιο θα συμπεριληφθεί σε διάφορα θεραπευτικά σχήματα και θα χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα των υφιστάμενων μηχανισμών για τη χρήση προληπτικών φαρμάκων”.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ