Ρωσία: Στρατιωτικές ασκήσεις με τη Λευκορωσία για την αεράμυνα

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Έως τις 20 Φεβρουαρίου θα διαρκέσει η άσκηση αεράμυνας  κατά την οποία θα δοκιμαστούν οι δυνάμεις αντίδρασης του κράτους της Ένωσης.

Όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου μετά την απόφαση των προέδρων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας,  οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις παίρνουν μέρος με στρατιωτικές μονάδες διοίκησης και ελέγχου της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, με  το πρώτο στάδιο του ελέγχου αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί σε απόσταση έως και 10.000 χιλιομέτρων, συμπεριλαμβανομένων μονάδων αεροπορίας και στρατιωτικών μονάδων αεράμυνας οι οποίες έχουν μεταφερθεί για το λόγο αυτό.

Το ετοιμοπόλεμο των δυνάμεων του κράτους της Ένωσης γίνεται σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου  θα αναπτυχθούν και θα δημιουργηθούν ομάδες στρατευμάτων στο έδαφος της Λευκορωσίας. Στο δεύτερο στάδιο (από 10 Φεβρουαρίου έως 20 Φεβρουαρίου), θα πραγματοποιηθούν κοινές ασκήσεις «Allied Resolve-2022», στο πλαίσιο των οποίων θα δοκιμασθούν καταστάσεις καταστολής και απόκρουσης εξωτερικής επίθεσης, καθώς και αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και προστασίας των συμφερόντων του κράτους της Ένωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος