Ρωσία: Στρατηγός ενημέρωσε τον Πούτιν ότι αποκρούστηκε ουκρανική επίθεση στη Ζαπορίζια

Ο στρατηγός που είναι υπεύθυνος για τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για το πώς οι Ρώσοι στρατιώτες απώθησαν μια ευρείας κλίμακας ουκρανική επίθεση στην περιοχή της Ζαπορίζια, όπως είπε ένας από τους υφισταμένους του.

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είπε νωρίτερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις αντιστάθηκαν επιτυχώς στις προσπάθειες των Ουκρανών, κατά τη διάρκεια της νύχτας, να σπάσουν τη γραμμή του μετώπου στη Ζαπορίζια. Υποστήριξε μάλιστα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν βαριές απώλειες.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές τους ισχυρισμούς αυτούς. Δεν υπάρχει προς το παρόν κανένα σχόλιο από το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Βαλέρι Γκεράσιμοφ, ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου, ενημέρωσε σήμερα το πρωί τον Πούτιν για τη μάχη που δόθηκε τη νύχτα, είπε ο στρατηγός Αλεξάντερ Ρομαντσούκ σε ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Άμυνας.

Ο Ρομαντσούκ είπε ότι οι επιτιθέμενες ουκρανικές δυνάμεις αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα σε ένα ρωσικό ναρκοπέδιο, ότι οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν βομβαρδιστικά για να τους απωθήσουν και ότι κατέστρεψαν τρία άρματα Leopard γερμανικής κατασκευής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος