Ρωσία: Αποκαλυπτικό βίντεο της συντριβής ελικοπτέρου που σκότωσε 4 άτομα

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν όταν ελικόπτερο κατέπεσε στην περιφέρεια του Αλτάι, στη Σιβηρία, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης, αναθεωρώντας προς τα κάτω τον αρχικό απολογισμό, αφού δύο από τους επιβαίνοντες βρέθηκαν ζωντανοί.

«Στο χωριό Τιουνγκούρ (…) το ελικόπτερο συνετρίβη και τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ ετοιμαζόταν για προσγείωση» ανέφερε στο Telegram το τοπικό παράρτημα του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων. Αρχικά το υπουργείο έκανε λόγο για έξι νεκρούς και εννέα τραυματίες ενώ ένας από τους επιβαίνοντες δεν έπαθε το παραμικρό. Στη συνέχεια όμως ανακοίνωσε ότι δύο από τους επιβάτες που θεωρήθηκαν νεκροί, ζουν.

«Υποθέσαμε ότι (αυτοί οι δύο άνθρωποι) βρίσκονταν κάτω από τα συντρίμμια όμως στην πραγματικότητα είχαν απομακρυνθεί με δικά τους μέσα και πήγαν με τα πόδια στο νοσοκομείο. Είναι σε κατάσταση σοκ, έχουν ελαφρά τραύματα», ανέφερε το γραφείο Τύπου του υπουργείου, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti.

Ορισμένοι από τους άλλους τραυματίες ωστόσο φέρουν βαριά εγκαύματα.

Το ελικόπτερο, τύπου Mi-8, χτύπησε σε καλώδια του ηλεκτρικού, με αποτέλεσμα να συντριβεί στο έδαφος. Το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες όπου διακρίνονται πυροσβέστες να σβήνουν τη φωτιά στα συντρίμμια, σε μια χορτολιβαδική έκταση.

Στον ρωσικό ιστότοπο Mash αναρτήθηκε ένα βίντεο που δείχνει το ελικόπτερο να επιχειρεί προσγείωση, μέσα σε ένα σύννεφο σκόνης, όμως πέφτει όταν η ουρά του χτυπά σε έναν στύλο του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, το ελικόπτερο ανήκει στην εταιρεία Altai Avia και μετέφερε τουρίστες.

Διαβάστε επίσης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Daily Mail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος