Ρολάν Γκαρός: Αέρινος ο Τσιτσιπάς νίκησε 3-0 τον Μπούστα και πέρασε στoυς “8” όπου τον περιμένει ο Μεντβέντεφ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει την εξαιρετική πορεία του στο Ρολάν Γκαρός καθώς προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Τσιτσιπάς ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Ισπανού Πάμπλο Καρένιο Μπούστα στη φάση των «16» κερδίζοντας τον με 3-0 σετ.

Ιδανικά ξεκίνησε ο Στέφανος στο πρώτο σετ απέναντι στον Ισπανό αντίπαλο του κάνοντας το καλύτερο του ξεκίνημα μέχρι τώρα στη διοργάνωση. Ο Τσιτσιπάς έκανε επίδειξη δύναμης στα πρώτα games καθώς προηγήθηκε με 3-0 και διατήρησε τη διαφορά των τριών games για να πάρει το σετ με 6-3 κάνοντας το 1-0 σε 41 λεπτά.

Στο ίδιο τέμπο και το δεύτερο σετ με τον Στέφανο να κάνει το παιχνίδι του και να φτάνει πιο εύκολα στη νίκη από ότι στο πρώτο σετ καθώς προηγήθηκε με 4-0 games και νίκησε με 6-2 σε 30 λεπτά.

Ο Καρένιο Μπούστα έβγαλε αντίδραση στο τρίτο σετ εκμεταλλευόμενος κυρίως κάποια λάθη του Στέφανου και προηγήθηκε με 3-0 games. Ο Τσιτσιπάς απάντησε μειώνοντας σε 3-1 φτάνοντας και στην ισοφάριση με 4-4.Ο Μπούστα πήρε ξανά το προβάδισμα με 5-4 games διατηρώντας τις ελπίδες του να μείνει στο παιχνίδι, όμως ο Τσιτσιπάς δεν παρέδωσε τα όπλα ισοφάρισε σε 5-5 και πέρασε για πρώτη φορά με 6-5 για να φτάσει στη νίκη με 7-5 σε 53 λεπτά και να κάνει το 3-0 σετ.

Ο Μεντβέντεφ στο δρόμο του Τσιτσιπά

Την υπέρβαση απέναντι στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ θα ψάξει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στους προημιτελικούς του Ρολάν Γκαρός, προκειμένου να δώσει για δεύτερη σερί χρονιά το «παρών» στην τετράδα της διοργάνωσης. Ο Ρώσος τενίστας, Νο 2 στο ταμπλό, επικράτησε του Χιλιανού Κριστιάν Γκαρίν με 6-2, 6-1, 7-5 και θα βρεθεί στο δρόμο του Έλληνα πρωταθλητή, που λίγο νωρίτερα ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο του Ισπανού Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που ο Μεντβέντεφ κάνει αισθητή την παρουσία του στο γαλλικό γκραν-σλαμ, αφού στις τέσσερις προηγούμενες συμμετοχές του δεν είχε καταφέρει να πετύχει ούτε μία νίκη! Γενικά δεν θεωρείται πολύ δυνατός στις χωμάτινες επιφάνειες, αλλά φαίνεται να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, έχοντας χάσει μόλις ένα σετ (όπως και ο Τσιτσιπάς) στο δρόμο για τους «8». Άλλωστε, ήταν φιναλίστ στο πρώτο γκαρν-σλαμ της φετινής χρονιάς, στη Μελβούρνη, όπου στον ημιτελικό νίκησε τον Έλληνα πρωταθλητή, πριν υποκύψει στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο 25χρονος Ρώσος είναι κυρίαρχος στις αναμετρήσεις με τον Τσιτσιπά, μετρώντας έξι νίκες σε επτά αγώνες, με τελευταία (και πιο σημαντική) αυτή της Μελβούρνης. Η μοναδική επιτυχία του Στέφανου επί του Μεντβέντεφ ήταν στα ATP Finals του 2019, στο δρόμο προς την κατάκτηση του τίτλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ