Ρόδος: Υπο έλεγχο η πυρκαγιά – Αίρεται ο κίνδυνος για τέσσερις οικισμούς

Υπό έλεγχο είναι όλα τα μέτωπα της φωτιάς στη Ρόδο, ωστόσο δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση χαλάρωση ούτε ηρεμία καθώς η πυρκαγιά διανύει την 11η ημέρα της.

Μάλιστα, αίρεται ο κίνδυνος για τους οικισμούς Πυλώνα, Κάλαθο, Απόλλωνα, Προφήτη Ηλία Σαλάκου. Οι πολίτες, σύμφωνα με μήνυμα του 112, μπορούν να επιστρέψουν στον χώρο διαμονής τους.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Αθανασίου η κατάσταση είναι πολύ πιο καλή σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και αυτό γιατί εκείνο που απασχολεί περισσότερο την πυροσβεστική υπηρεσία, τους εθελοντές ακόμη και τον ελληνικό στρατό και όλους όσοι εμπλέκονται στις μάχες, είναι οι αναζωπυρώσεις.

Στην περιοχή υπάρχουν ακόμη κάποιες αναζωπυρώσεις, ωστόσο υπάρχει μεγάλη εγρήγορση από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Μετά την οριστική κατάσβεση της πυρκαγιάς η Ρόδος ετοιμάζεται να κάνει τον απολογισμό της, να εξετάσει εάν θα γίνει αναδάσωση ή αν η μάνα φύση ξαναφέρει την κατάσταση μετά από κάποια χρόνια.

Εκείνο που επίσης προέχει είναι να μπορέσουν να ξεκουραστούν οι άνθρωποι που παλεύουν τόσες ημέρες με τις φλόγες , ενώ οι Ροδίτες ζητούν από τους τουρίστες να επιστρέψουν καθώς υπάρχει βέβαια μια πληγή στο νησί, ωστόσο  το υπόλοιπο νησί είναι έτοιμο και πρόθυμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες

Ρεπορτάζ: Γιώργος Αθανασίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος