“Robot-tellia”: Ο Ντόστι παρουσιάζει τους γευστικούς θησαυρούς της Λέσβου

Η ομάδα “Robot-tellia” του 2ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης που συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στις 21 του Μάη, ανακαλύπτει τους θησαυρούς της Λέσβου.

Σύμφωνα με την κ. Μαρία Δεσποτέλλη, διευθύντρια του νηπιαγωγείου, η ομάδα δημιούργησε μία επιδαπέδια πίστα που είναι φτιαγμένη από υλικά της αρεσκείας της και απεικονίζει, με τρισδιάστατο τρόπο, τις τοπικές λιχουδιές και την ανάδειξή τους, με έμφαση φέτος στα προϊόντα ΠΟΠ.

Βοηθός είναι ένα επιδαπέδιο ρομπότ, ο Ντόστι που κινείται στην πίστα, διαβάζει τον αλγόριθμο που έχουν συνθέσει τα παιδιά και κινείται πάνω σε έναν χάρτη, επιδεικνύοντας τη ροή παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων.

Σύμφωνα με τις εντολές που δέχεται από τα παιδιά το ρομπότ, δείχνει τα προϊόντα της Λέσβου, όπως το λαδοτύρι, τις σαρδέλες Καλλονής, τα σύκα και πολλά άλλα.

Σκοπός της δράσης είναι να έρθουν οι μαθητές σε δημιουργική επαφή με τις βασικές έννοιες του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης (computational thinking), αναπτύσσοντας παράλληλα το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο και την ικανότητά τους να συνεργάζονται.

Επιπλέον, η δράση στοχεύει στην κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών, καθώς δημιουργεί για τα παιδιά την ευκαιρία να κάνουν μία απλή παρουσίαση, μπροστά σε μικρό κοινό, καθώς επίσης να έλθουν σε δημιουργική επαφή με μαθητές από σχολεία άλλων περιοχών της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΧΟΥΡΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος