Ράγισαν καρδιές στον αποχαιρετισμό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη- Σε κλίμα οδύνης η κηδεία

Στην τελευταία του κατοικία συνόδευσαν σήμερα συγγενείς και φίλοι τον 16χρονο Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος κατέληξε, μετά  από πυροβολισμό που δέχτηκε από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Απαρηγόρητοι είναι οι δικοί του άνθρωποι, που έχουν στο πλευρό τους Ρομά από όλη την Ελλάδα.

Η πομπή ξεκίνησε από το σπίτι του 16χρονου στον οικισμό «Αγία Σοφία» σε κλίμα οδύνης με πλήθος κόσμου να ακολουθεί για να αποχαιρετήσει τον νεαρό, που ήταν πατέρας ενός βρέφους 1μιση ετών. Ράγισαν καρδιές στον αποχαιρετισμό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη- Σε κλίμα οδύνης η κηδεία

Ρομά από όλη την Ελλάδα «πλημμύρισαν» τον δρόμο γύρω από την νεκροφόρα, και αμέτρητα στεφάνια εστάλησαν στην εξόδιο ακολουθία, στη μνήμη του. Το πλήθος του κόσμου ήταν τέτοιο ώστε η εξόδιος Ακολουθία καθυστέρησε λίγη ώρα να ξεκινήσει.

Όταν το φέρετρο βγήκε από την εκκλησία όλοι χειροκρότησαν. Ύστερα από μία μικρή περιφορά όλος ο κόσμος το ακολούθησε στο σημείο του ενταφιασμού, όπου ο πατέρας Αθηναγόρας, ιδρυτής του «Φάρου του Κόσμου» έδωσε την τελευταία ευχή.

Στον οικισμό “Αγία Σοφία” νωρίτερα στο σπίτι του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη ήχησαν ως αποχαιρετισμός τα τραγούδια που αγαπούσε ο ίδιος. Απαρηγόρητη είναι η σύζυγος του αλλά και οι γονείς και οι φίλοι του που τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.

«Είμαστε όλοι ρομά» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του εκλιπόντος, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, ο οποίος μετέφερε με τις δηλώσεις του ένα κλίμα ενότητας «απέναντι σε φωνές που με επικίνδυνες κορόνες προσπαθούν να διχάσουν».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τσιγγάνων, Βασίλης Παϊτέρης, ζήτησε δικαιοσύνη και συγγνώμη από τον πρωθυπουργό. Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι οι Ρομά χρειάζονται «ψωμί, παιδεία, ελευθερία και όχι ρατσισμό» και ζήτησε «να σταματήσει όλη αυτή η ιστορία που γίνεται κάθε χρόνο με μας, να σκοτώνεται ένα μικρό παιδί από πυρά αστυνομικών».

«Είναι υπεύθυνοι να μας προστατεύουν, όχι να μας σκοτώνουν» τόνισε ο κ. Παϊτέρης.

Εν αναμονή της απόφασης του συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την προφυλάκιση η μη του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, η οποία θα εκδοθεί το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, όταν θα εκπνεύσει και η προθεσμία των πέντε ημερών που προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

Η προθεσμία ξεκίνησε χθες και το συμβούλιο θα κληθεί να λύσει τη διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή που προέκυψε στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως ο 16χρονος Ρομά κατέληξε το πρωί της Τρίτης (13/12), έπειτα από εννέα ημέρες νοσηλείας στο “Ιπποκράτειο” νοσοκομείο, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από τον πυροβολισμό που δέχθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ – ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ- ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος