Ρ. Σβίγκου στο Πρώτο: Η κυβέρνηση είναι το συνώνυμο της συνταγματικής και δημοκρατικής αυθαιρεσίας (audio)

«Όταν παρακολουθείτε το μισό πολιτικό σύστημα, δημοσιογράφοι, λειτουργοί της δικαιοσύνης και σχεδόν ολόκληρη η στρατιωτική ηγεσία της χώρας, μιλάμε για το συνώνυμο της συνταγματικής και δημοκρατικής αυθαιρεσίας», δήλωσε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα σχετικά με την υπόθεση των επισυνδέσεων.

«Οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι οποίες βασίζονται στην αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων που έχουν ως στόχο τη στήριξη συγκεκριμένων συμφερόντων και όλη αυτή η αντιλαϊκή, αντικοινωνική πολιτική βρίσκει στήριγμα σε τέτοιες μεθόδους διακυβέρνησης, όπως είναι οι υποκλοπές», είπε η κ. Σβίγκου.

«Όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι συνένοχοι αυτή τη στιγμή σε όσα έχουν συμβεί, από τη στιγμή που αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας, δίνοντας έτσι επί της ουσίας ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που παρακολουθούσε τους πάντες και τα πάντα. Προφανέστατα, όσοι έχουν παρακολουθήθει δεν έχουν παρακολουθήθει για εθνικούς λόγους, όπως προβλέπουν οι νόμοι και το Σύνταγμα. Υπάρχει δημοκρατική εκτροπή και σαφέστατη παραβίαση του κράτους δικαίου», συνέχισε η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με την πλάτη στο τοίχο ο Μητσοτάκης»

Κληθείσα να σχολιάσει την δήλωση του πρωθυπουργού για «πεζοδρομιακή» δημοκρατία μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, η κ. Σβίγκου ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται με την «πλάτη στον τοίχο» και για αυτό καταφεύγει σε επιθέσεις και ύβρεις απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι απολύτως αναμενόμενη αυτή αντίδραση. Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν αυτή η κυβέρνηση να καταφεύγει σε τέτοιες άθλιες παρακρατικές μεθόδους, όπως είναι οι υποκλοπές, απέναντι στη δημοκρατία», πρόσθεσε.

«Έχει ξεκινήσει μια τεράστια πολιτική μάχη και μια μεγάλη πολιτική σύγκρουση ανάμεσα στις προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις, όπως τις εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και μεταξύ της κυβέρνησης Μητσοτάκη με όσα υπηρετεί. Eμείς θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα από την πρώτη κάλπη. Από την άλλη, περιμένουμε να δούμε πόσοι θα ψηφίσουν τη συνέχιση της αθλιότητας Μητσοτάκη. Βέβαια όλοι καταλαβαίνουμε ότι όταν έχεις ισχυρά στηρίγματα στο μιντιακό κατεστημένο και τις επιχειρηματικές ελίτ και έχεις στήριξη σε πολλαπλά επίπεδα, αυτό μπορεί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις να σε ευνοεί», είπε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τροπολογία με σαφή φραγμό απέναντι στην κάθοδο ενός ναζιστικού κόμματος»

Ερωτηθείσα για την νομοθετική ρύθμιση που προωθείται και αποβλέπει στον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές, η κ. Σβίγκου τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια τροπολογία η οποία να βάζει ένα σαφή φραγμό απέναντι στην κάθοδο ενός ναζιστικού κόμματος. «Ταυτόχρονα με αυτό, θα πρέπει να προστατεύσουμε και τη δημοκρατία μας. Δεν μπορεί να υπάρχουν προεκλογικές καμπάνιες και  συγκεντρώσεις νεοναζιστικών εγκληματικών οργανώσεων. Πρέπει να είμαστε σαφείς και δεν χωράει καμία υποκρισία σε αυτό το πράγμα», συμπλήρωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος