Ρ. Μόρφη στο Πρώτο: Πολύ επιτυχημένο το «Μουσικό Κουτί» πέρα από τα τηλεοπτικά νούμερα – Αυτό είναι το μυστικό μας (audio)

«Υπάρχει πολύ δουλειά και από τον Νίκο και από την μπάντα μας, από όλη την ομάδα. Ουσιαστικά, κάθε εβδομάδα στήνεται μια καινούργια παράσταση, με καινούργιες εκτελέσεις και διασκευές που αυτό προϋποθέτει την ικανότητα και τη δεξιοτεχνία της μπάντας μας πάνω από όλα», τόνισε η Ρένα Μόρφη, τραγουδίστρια και συμπαρουσιάστρια με τον Νίκο Πορτοκάλογλου της εκπομπής της ΕΡΤ «Μουσικό Κουτί», μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη.

Μίλησε για «όραμα και έμπνευση που έχει όλη η ομάδα ανάλογα με τον καλεσμένο μας», σημειώνοντας ότι «αυτό που βλέπουν οι τηλεθεατές δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα». «Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε σε αυτό το μουσικό σαλόνι. Οι καλεσμένοι μας ως επί το πλείστον αισθάνονται άνετα, ξεχνούν τις κάμερες και δημιουργείται ένα πολύ όμορφο κλίμα μεταξύ μας. Για μένα είναι ένα πολύ μεγάλο σχολείο όπου σπουδάζω το ελληνικό τραγούδι και όχι μόνο», εξήγησε.

Αναφορικά με το πώς προέκυψε η συνεργασία, η κυρία Μόρφη είπε ότι ουσιαστικά όλη η εκπομπή ήταν μια προς την ΕΡΤ από τον Νίκο Πορτοκάλογλου ο οποίος οραματίστηκε αυτή την ιδέα και ήθελε να έχει πλάι του έναν άνθρωπο της νεότερης γενιάς. «Είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι δίπλα σε αυτόν τον σπουδαίο καλλιτέχνη, καθώς εκεί αισθάνομαι ότι μαθητεύω, ότι ουσιαστικά “ανδρώνομαι” στη μουσική με πολύ μεγάλους καλλιτέχνες αλλά και από νεότερους, της γενιάς μου και των νεότερων γενιών. Είναι ένα αποτέλεσμα που υπηρετεί τη μουσική και μόνο και αυτό είναι η συνταγή της επιτυχίας», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την ίδια, κάθε εκπομπή είναι ένα ταξίδι στον κόσμο του εκάστοτε καλεσμένου, και στον καναπέ και στο τζουκ μποξ μετά με τις μουσικές επιλογές του. Ερωτηθείσα για το ποια εκπομπή ξεχωρίζει μέχρι στιγμής, είπε ότι όλες οι στιγμές είναι πολύτιμες, προσθέτοντας ότι ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία η μουσική σύμπραξη της Μαρίας Φαραντούρη και του Αλκίνοου Ιωαννίδη. «Ωστόσο, μου είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω κάποια εκπομπή, επειδή είναι μια διαφορετική εμπειρία και ένας διαφορετικός κόσμος κάθε φορά», δήλωσε.

Η Ρένα Μόρφη επισήμανε ότι είναι δυσανάλογα τα νούμερα της τηλεθέασης, γιατί η αποδοχή του κόσμου και η εκτίμηση είναι τεράστια. «Πιστεύω ότι πάρα πολλοί άνθρωποι μας τιμούν με την προτίμησή τους και είμαι ευγνώμων για το κοινό που μας ακολουθεί. Τώρα δεν έχω την εμπειρία την τηλεοπτική για να πω πόσα άτομα πραγματικά μας είδαν για να μπορέσω να το μεταφράσω. Το απολαμβάνουμε. Το Μουσικό Κουτί είναι μια επιτυχημένη εκπομπή και το έχει αποδείξει ο κόσμος, πέρα από τα τηλεοπτικά νούμερα», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις δυσκολίες των τηλεοπτικών γυρισμάτων εν μέσω πανδημίας, η τραγουδίστρια δήλωσε ότι δεν υπήρχε κάποιο θέμα, καθώς τηρούνται όλα τα μέτρα και γίνονται όλα τα απαιτούμενα τεστ. «Απλά τώρα με την έξαρση των κρουσμάτων και τις γιορτές, είχαμε εμείς την “επίσκεψη” μας από τον κορονοϊό για αυτό και είδαμε την επανάληψη του επεισοδίου με τον Έρικ Μπάρτον χθες. Έχουμε επιστρέψει, όμως, είμαστε στις επάλξεις, και την επόμενη Τετάρτη θα έχουμε καινούργιο επεισόδιο. Ετοιμάζουμε ένα αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, με καλεσμένους τον Διονύση Τσακνή, τον Γιάννη Κότσιρα και την Παυλίνα Βουλγαράκη», αποκάλυψε.

Η κυρία Μόρφη χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την κατάσταση για τη μουσική σκηνή, η οποία «ψυχορραγεί κυριολεκτικά» μέσα στην πανδημία, όπως είπε. «Πιστεύω και ελπίζω είτε να ληφθούν κάποια σοβαρά μέτρα,  είτε να μπορέσουμε επιτέλους να ελευθερωθούμε και να κινηθεί η μουσική αγορά όπως της αξίζει», κατέληξε η ίδια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος