Ρ. Κράτσα στο Πρώτο: Δεν ξέρουμε τι θα φέρει η μεγαλύτερη κινητικότητα από την Αγγλία (audio)

«Τα Ιόνια νησιά είναι στην πρώτη γραμμή ως προς το ποσοστό των εμβολιασμένων, αλλά δεν τελείωσε ακόμα η μάχη, διότι το τείχος ανοσίας που θέλουμε να χτίσουμε θέλει κι άλλη προσπάθεια, πρέπει ακόμα περισσότεροι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, κυρίως αυτή την εποχή που υπάρχει κινητικότητα λόγω του τουρισμού και οι κίνδυνοι που διαφαίνονται για την διασπορά», ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα.

Όπως είπε, «θέλουμε το Ιόνιο να είναι ένας ασφαλής προορισμός, και αυτό το πραγματοποιούμε και με την συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων φορέων και την συνειδητοποίηση των κατοίκων για την δημόσια υγεία και την τουριστική μας ταυτότητα».

Δεν σημειώνεται κάμψη στους εμβολιασμούς των κατοίκων του Ιονίου, ωστόσο για να επιτευχθεί το 80% που είναι το επιθυμητό, υπάρχει ακόμα δρόμος να διανυθεί.  Σε σχέση με τα ξενοδοχεία καραντίνας στην Περιφέρεια Ιονίου, όπως ανέφερε η κ. Κράτσα, εχθές συμφωνήθηκε η μετατροπή ενός δεύτερου ξενοδοχείου καραντίνας στην Κέρκυρα. «Δεν είναι το ίδιο εύκολο όπως πέρσι καθώς πέρσι τα περισσότερα ξενοδοχεία ήταν κλειστά. Φέτος έχουμε ένα άνοιγμα τουριστικό οπότε δεν υπάρχουν διαθέσιμα ξενοδοχεία. Όλα είναι μια συνεχής πάλη, μια ολόκληρη αλυσίδα διαδικασιών, μια πλήρης ετοιμότητα για να συμβάλουμε στην προσπάθεια του κράτους, με αυτές τις δύσκολες συνθήκες που απαιτεί το φετινό καλοκαίρι».

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων μεταφέροντας την τουριστική εικόνα του Ιονίου, αναφέρει πως υπάρχει συνεχής επισκεψιμότητα, αεροπορικές εταιρείες  πετούν για πρώτη φορά από το εξωτερικό φέτος και τονίζει πως δεν πρέπει να χαλαρώσει η ισορροπία μεταξύ επιδίωξης περισσότερης τουριστικής κίνησης και προστασίας, σημειώνοντας πως οι πτήσεις από την Αγγλία, αρχίζουν και θυμίζουν προηγούμενες χρονιές. «Αυτός είναι ένα παράγοντας που παρακολουθούμε συνέχεια, γιατί δεν ξέρουμε τι θα φέρει. Είμαστε σε επιφυλακή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος