“Το βραχιόλι της φωτιάς”: Το δράμα της εβραϊκής κοινωνίας που συντρίβεται και αναφύεται μέσα από τα ερείπιά της

Array

Το “Βραχιόλι της φωτιάς” είναι η νέα σειρά μυθοπλασίας της ΕΡΤ. Μιλάει για την ιστορία μίας οικογένειας Εβραίων της Θεσσαλονίκης, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας Μαγρίζου. 

Η νέα σειρά της ΕΡΤ, αποτελείται από οκτώ επεισόδια, τα οποία θα προβληθούν πρώτα στο ertflix και στην συνέχεια στην τηλεόραση.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ, Γιάννα Παναγοπούλου, η σειρά περιγράφει το δραματικό οδοιπορικό μιας εβραϊκής οικογένειας στις ζοφερές στιγμές του εικοστού αιώνα.

Η επικεφαλής μυθοπλασίας και ψυχαγωγίας της ΕΡΤ, Θεσσαλονικιά και η ίδια, Κέλλυ Αλχανάτη- Παπούλη αναφέρθηκε στην ιστορία της οικογένειας της σειράς, που ήταν Εβραίοι της Θεσσαλονίκης.

Το χρονικό μιας κοινωνίας που συντρίβεται και αναφύεται μέσα από τα ερείπιά της. Η θυελλώδης ιστορία του μικρού Ιωσήφ, όπως την καταγράφει ένα νυχτερινό παραμύθι: Θεσσαλονίκη, 1917. Οι φλόγες ζώνουν την εβραϊκή συνοικία. Η Μπενούτα με τα παιδιά της βρίσκονται στο σπίτι. Ένας Τσιγγάνος, ο Αγγελής, τους διασώζει την τελευταία στιγμή. Τους μεταφέρει στον καταυλισμό του, μακριά απ’ τον όλεθρο. Μεγάλο μέρος της πόλης καταστρέφεται. Ένα πολύτιμο κόσμημα σώζεται.

Ένα κειμήλιο που συνδέει ανθρώπους και γεγονότα. Εβραίους και Τσιγγάνους. Δύο λαούς με διαφορετική κοσμοαντίληψη αλλά με πεπρωμένο κοινό. Πόλεμος, ναζιστική θηριωδία, Άουσβιτς. Οι σκληρές σελίδες του Ολοκαυτώματος. Η οδύσσεια ενός βραχιολιού.

O Nίκος Ψαρράς πρωταγωνιστεί στο ρόλο του Εβραίου επιχειρηματία Μωής Κοέν, τη σύζυγό του, Μπενούτα υποδύεται η Ελισάβετ Μουτάφη, ενώ το γιο τους  Ιωσήφ υποδύεται ο Χρήστος Λούλης και ο Δημήτρης Αριανούτσος σε νεαρή ηλικία, ένα παιδί γεννημένο κυριολεκτικά μέσα στη φωτιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος