“Τα βορΟινά των Χριστουγέννων” και της αγάπης στη Θεσσαλονίκη

Χριστουγεννιάτικα δένδρα, πολύχρωμα στολίδια, λαμπιόνια, μουσική, κεράσματα και τα καλύτερα κρασιά από 27 κορυφαία οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας ή ακόμη και από τις προσωπικές συλλογές οινοποιών, είναι η εικόνα από τα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με την Αλεξάνδρα Ανθίδου, Δ/ντρια μάρκετινγκ και επικοινωνίας Ένωσης Οινοποιών Β.Ελλάδας, η εκδήλωση είναι μία εκδήλωση αγάπης και όχι εμπορική, αφού τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν για καλό σκοπό.

Τα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων» αποτελούν μία εορταστική Χριστουγεννιάτικη έμπνευση των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος», να προσφέρουν στο κοινό τη δυνατότητα να δοκιμάσει εξαίρετα κρασιά από τα κελάρια τους, παλιές σοδειές, οίνους σε μεγάλα μεγέθη φιαλών, πειραματικές, ακυκλοφόρητες ή ιδιαίτερα περιορισμένης κυκλοφορίας ετικέτες, ακόμη και κάποιες που δεν διατίθενται στην αγορά.

Στόχος είναι καταναλωτές και επαγγελματίες από την εστίαση και το εμπόριο οίνου, να γνωρίσουν, να γευτούν, να  απολαύσουν και κυρίως να κατανοήσουν τον οινικό πλούτο μερικών από τα πλέον κορυφαία οινοποιεία της χώρας, όπως εξελίσσεται η αμπελουργία και η οινοποιία στο σήμερα.

Ένας αφρώδης ερυθρός οίνος από Βλάχικο, ένα ροζέ από Syrah και Aglianico, ένα Ασύρτικο όψιμου τρύγου, Ξινόμαυρα από διαφορετικά αμπελοτεμάχια, μία πειραματική Μαυροδάφνη, αποτελούν μόνο την αρχή της γνωριμίας με αυτόν τον πλούτο.

Τα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων» πραγματοποιούνται από το 2016, πάντα με το ίδιο αυθεντικό και πρωτοποριακό δικό τους στυλ, των εξαίρετων, ιδιαίτερων και ακριβών κρασιών, καθώς και αμπελοοινικών αποσταγμάτων, και πάντα στο πνεύμα της αγάπης των ημερών.

Η εκδήλωση που εξυμνεί το επώνυμο ποιοτικό Ελληνικό κρασί θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, ώρες 18:00-22:00, στο ξενοδοχείο Electra Palace στη Θεσσαλονίκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος