“Ο Ηρακλής… αλλιώς” μια παράσταση για τον ήρωα πέρα από τον μύθο

“Ο Ηρακλής της παράστασής μας επικεντρώνεται στο μυαλό του, στη σκέψη του και όχι μόνο στη δύναμη του. Κάθε άνθρωπος μπορεί να είναι ο Ηρακλής και αυτό είναι το μήνυμα μας προς τους μικρούς θεατές” τόνισε η ηθοποιός Ζωή Ξανθοπούλου μιλώντας στην εκπομπή “Μέρα με Χρώμα”  για την παράσταση “Ο Ηρακλής… αλλιώς” που παρουσιάζει ο Μικρός Βορράς στο θέατρο Αμαλία, στη Θεσσαλονίκη κάθε Κυριακή στις 11:30.

Ο «Ηρακλής…αλλιώς» φωτίζει έναν Ηρακλή που μυείται και μαθαίνει σταδιακά, γνωρίζει βήμα βήμα τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να κάνει την ηρωική του πράξη. Μέσα από τους 12 Άθλους, οι οποίοι αναπαρίστανται με ένα διαφορετικό είδος θεάτρου ο καθένας, βλέπουμε την ανθρώπινη πλευρά του ήρωα που ακούει τους φόβους του, αλλά σέβεται και τον κόσμο γύρω του. Έχει δύναμη, επιμονή και εφευρετικότητα και μαθαίνει να λέει συγνώμη με τις πράξεις του.

Παράλληλα, ένας σκηνικός διάλογος ξεκινά με τα παιδιά, μέσα και από τη διάδραση: τι κάνουμε όταν φοβόμαστε ότι δεν θα τα καταφέρουμε, φοβούνται οι ήρωες και πώς αντιμετωπίζουν τους φόβους τους και τελικά τι μας οδηγεί εμάς να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και να γίνουμε ήρωες στη δική μας ζωή.

Για την παράσταση διαβάστε περισσότερα εδώ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος