“Με όραμα και ευθύνη για το παιδί”: Υβριδική εκδήλωση στη μνήμη της καθηγήτριας Νεογνολογίας Παρασκευής Καραγιάννη

Με υβριδική επιστημονική εκδήλωση που φέρει τον τίτλο: “Με όραμα και ευθύνη για το παιδί”, τιμάται η μνήμη της καθηγήτριας Νεογνολογίας του ΑΠΘ, Παρασκευής Καραγιάννη, η οποία στις 12 Δεκεμβρίου του 2020, βρήκε τραγικό θάνατο, όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στην Σκοτίνα Πιερίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου στο Τελλόγλειο (10:00-13:30), υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος.

«Η εκδήλωση διοργανώνεται ως ελάχιστος φόρος τιμής σε έναν άνθρωπο αξιοπρεπή, ευφυή, ευγενή, απλό, ανεκτικό, εργατικό, χωρίς όρια αντοχής, συναισθηματικό με τεράστια ενσυναίσθηση, ανεκτικό, εργατικό χωρίς όρια αντοχής και πρόσχαρο. Ως ένα άτομο ιδιαίτερα αγαπητό από όλους τους συνεργάτες της που τους ενέτεινε με τις γνώσεις της και τη συμπεριφορά της», την χαρακτήρισε  ο Αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής Νεογνολογίας, Γεώργιος Μητσιάκος, ο οποίος, μαζί με τον καθηγητή Νεογνολογίας, Χρήστο Τσακαλίδη, τον επίκουρο καθηγητή Νεογνολογίας, Ηλία Χατζηιωαννίδη, τη διευθύντρια ΕΣΥ, στη Β΄Νεογνολογική Κλινική του Παπαγεωργίου, Μαρία Λιθοξοπούλου, είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της εκδήλωσης.

«Η Παρασκευή Καραγιάννη αποτελούσε μια εξέχουσα προσωπικότητα στον χώρο της Νεογνολογίας, την οποία αγαπούσε με πάθος, την υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και σεβασμό για το παιδί, και στην οποία προσέφερε όλη της την ενεργητικότητα επι πολλά χρόνια”, τόνισε ο κ. Μητσιάκος.

Η αείμνηστη ήταν καθηγήτρια Νεογνολογίας ΑΠΘ, γεννήθηκε στον Κοκκινοπηλό Λαρίσης αλλά τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια τα πέρασε στον Σβορώνο Πιερίας. Υπήρξε ένα από τα βασικά στελέχη της Β’ Νεογνολογικής Κλινικής ΑΠΘ, στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, όπου συνέβαλε σημαντικά στην οργάνωση και λειτουργία της από το 2004 μέχρι και το 2019, οπότε μετακινήθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ύστερα από δική της απόφαση και προκειμένου να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε στην Α’ Νεογνολογική Κλινική και Εντατική Νοσηλεία Νεογνών του ΑΠΘ. “Το ερευνητικό της πεδίο αφορούσε όλο το φάσμα της Νεογνολογίας. Ειδικότερα ασχολήθηκε με τη νευροανάπτυξη των πολύ προώρων νεογνών, την αναπνευστική υποστήριξη των νεογνών, τη θρέψη και το monitoring στην Εντατική Μονάδα Νοσηλείας Νεογνών» πρόσθεσε ο κ Μητσιάκος.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ, Θεόδωρος Δαρδαβέσης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος ΑΟΘ, Κυριάκος Αναστασιάδης, η αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Βασιλική Σούμπαση-Γρίβα, πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, Ελισσάβετ Διαμαντή και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας.

Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν στη διάρκεια της εκδήλωσης, είναι η «Προληπτική χορήγηση στεροειδών σε προγραμματισμένη καισαρική τομή», «Έκβαση των νεογνών τρίδυμων κυήσεων», «Παρακολούθηση νεογνών υψηλού κινδύνου στο εξωτερικό ιατρείο», καθώς και βιωματικές μνήμες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος