“Χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα” η επίσκεψη Τσαβούσογλου λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Η επίσκεψη  του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μ. Τσαβούσογλου, στην Ελλάδα δεν οδήγησε σε κανένα ουσιαστικό πρακτικό αποτέλεσμα, εκτιμούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης  και ασκούν κριτική στην προετοιμασία για το τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν για τις 14 Ιουνίου στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Για “διακηρύξεις προθέσεων” κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι τα προβλήματα με τις προκλήσεις και τις επεκτατικές θέσεις της Τουρκίας παραμένουν. Η νέα σχέση Ε.Ε.-Τουρκίας, πρέπει να συνοδευτεί με όρους και προϋποθέσεις που θα οδηγούν στην παύση της Τουρκικής επιθετικότητας.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η επίσκεψη κι η προετοιμασία της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν προδιαγράφουν αναβάθμιση του “παζαριού” ανάμεσα στις κυβερνήσεις των δύο χωρών υπό “την υψηλή εποπτεία” του ΝΑΤΟ. Η θέση περί διαλόγου “χωρίς προαπαιτούμενα”, που έθεσε με τη δήλωσή του στην Αθήνα ο Τσαβούσογλου, προετοιμάζει το έδαφος για απαράδεκτους συμβιβασμούς και δείχνει πως οι λαοί δεν πρέπει να εφησυχάζουν.

Η Ελληνική Λύση επισημαίνει: “Μετά από 51 τουρκικές παραβιάσεις κατά την διάρκεια της επίσκεψης, μετά από δηλώσεις περί τουρκικής μειονότητας που αμφισβητούν ευθέως την εθνική μας κυριαρχία, απορούμε τι άλλο θα έπρεπε να γίνει για να χαρακτηριστεί το κλίμα «αρνητικό”.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος