“Αντι-Λυσιστράτη” στο Μεξικό χάρις στο μεράκι της Γλύκας Στόιου

Με διασκευασμένη Λυσιστράτη 13 και 20 Μαΐου ξεκινά απ’ το Κέντρο Πολιτισμού “Εl Hormiguero” στο Μεξικό το ταξίδι της Ελληνίδας Γλύκας Στόιου στο λατρεμένο κόσμο του θεάτρου όπως τον δίδαξε παγκόσμια και διαχρονικά με τα αντιπολεμικά του μηνύματα ο σπουδαίος Αριστοφάνης. Η Χρύσα Σάμου μας συστήνει τόσο την ίδια όσο και το σκεπτικό πίσω απ’ το ιδιαίτερο εγχείρημά της.

Πολυσχιδής ανήσυχη και ιδιαίτερη! Πολυγραφότατη και πολυταξιδεμένη. Η ηθοποιός, μεταφράστρια, σκηνοθέτης συγγραφέας, δημοσιογράφος, επιμελήτρια πολιτιστικών προγραμμάτων και blogger Γλύκα Στόιου από τη Γουμένισσα, τόλμησε, ρίσκαρε, έζησε και ζει σε γειτονιές του κόσμου, απ’ την Ιταλία και την Γερμανία την Ισπανία ως την Αλάσκα, διδάσκοντας υποκριτική σε σχολές θεάτρου, ανεβάζοντας έργα και τα τελευταία χρόνια διαμένει μόνιμα στο Μεξικό.

Ήταν η καθημερινή έμφυλη βία που εκεί είναι υπερδιπλάσια, που την οδήγησε στην απόφαση να ανεβάσει Αριστοφάνη και Λυσιστράτη στα Ισπανικά. Ταξίδεψε στο εσωτερικό του Μεξικό, έκανε εργαστήρια, ανακάλυψε πρόσωπα, συνεργάτες και το γιγαντιαίο ως το τέλος Μαΐου να εμψυχωθεί.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΥΣΑ ΣΑΜΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος