Ψυχολογική στήριξη γυναικών με καρκίνο από το σπίτι του ΜΑΝΑ

Η περιπέτεια της νόσησης από καρκίνο δεν τελειώνει στην αποθεραπεία. Συνεχίζεται ποικιλοτρόπως.  Γυναίκες που έχουν περάσει την ίδια τρικυμία προσφέρουν την αναγκαία ψυχολογική στήριξη στο “σπίτι του ΜΑΝΑ”.

Πρόκειται για μια εθελοντική πρωτοβουλία, σημειώνει η Ιζόλδη Χατζηγιάννη, γιατρός – διευθύντρια του «MANA». Η Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία δημιουργήθηκε το 2017 με αφορμή την προσωπική μάχη και νίκη της Λιβανικής καταγωγής ιδρύτριας της με καρκίνο του μαστού. Μέσα από όλη αυτή την προσωπική διαδρομή εντοπίστηκαν πολλά και δύσκολα ζητήματα, που επηρεάζουν ουσιαστικά την ποιότητα της καθημερινής ζωής των γυναικών που υποφέρουν από τη συγκεκριμένη νόσο, τονίζει η κ. Χατζηγιάννη.

Η  υποστήριξη των εξειδικευμένων αναγκών των γυναικών είναι δωρεάν και επιπλέον, μπορεί κάθε ενδιαφερόμενη, που δεν βρίσκεται στην Αθήνα να παρακολουθήσει τις συνεδρίες διαδικτυακά.

Στο Σπίτι του ΜΑΝΑ κάθε γυναίκα αισθάνεται ότι βρίσκεται σε ένα χώρο, όπου μπορεί να λάβει φροντίδα, απόλυτα προσαρμοσμένη στις δικές της ξεχωριστές και προσωπικές ανάγκες. Μπορεί να απευθυνθεί σε ειδικούς και να βρει υποστήριξη στα θέματα υγείας που την απασχολούν.

Εκείνο όμως που έχει μεγάλη σημασία για την ψυχική της ισορροπία, κατά την περίοδο αποκατάστασης έπειτα από μια χειρουργική επέμβαση, είναι η χαλάρωση, το «μοίρασμα» και η επανασύνδεση των γυναικών με τη θετική πλευρά της ζωής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος