Ψαρά: Πραγματικά covid-free νησί (βίντεο)

Στην 3η αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του covid-19 προχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα οι κάτοικοι των Ψαρών. Το νησί είναι στην κυριολεξία covid-free, αφού όπως μας είπε ο Δήμαρχος Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος, δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα από την αρχή της πανδημίας.

Εν αναμονή του “PSARA GLORY”
Καλή αντίδραση είχε εν τω μεταξύ χθες το λιμάνι του νησιού παρά τους θυελλώδεις νοτιάδες. Στην πρώτη έντονη κακοκαιρία μετά τα έργα που είχαν γίνει στο νότιο λιμενοβραχίονα τον περασμένο Απρίλιο, δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα.
Πάντως στο νησί αναμένουν να ξαναμπεί στη γραμμή το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου PSARA GLORY, που έχει αποσυρθεί τον τελευταίο μήνα για δεξαμενισμό. Θεωρείται σημαντικό λόγω του ότι αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη έργα στο νησί, όπως το αποχετευτικό και το δίκτυο ύδρευσης και χρειάζεται η μεταφορά μεγάλων μηχανημάτων που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει εύκολα το πλοίο που έχει αντικαταστήσει το “PSARA GLORY».

Σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων 
Μικρή σε ύψος προϋπολογισμού (12.400 ευρώ) αλλά ιδιαίτερης σημασίας είναι η απόφαση ένταξης στο Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.).
Προηγήθηκε η σύνταξη του απαιτούμενου φακέλου και η υποβολή σχετικής πρότασης στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2021» .
Μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών, ο Δήμος Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών σχεδιάζει και την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων για τις ανάγκες του Δήμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος