Πρύτανης ΑΠΘ στο Πρώτο για το «κουμπί πανικού»: Παρέχουμε μία ακόμη βαθμίδα προστασίας σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα (audio)

Για την υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  που αφορά το “κουμπί πανικού”, την πιλοτική λειτουργία του οποίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 στην εκπομπή «Σε διάδραση» με την Αρετή Μπίτα, ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Νίκος Παπαϊωάννου.

«Πέρυσι τέτοια εποχή άρχισε να υλοποιείται η ιδέα του “κουμπιού πανικού”. Επειδή θεωρήσαμε ότι πρέπει να παρέχουμε μία ακόμη βαθμίδα προστασίας σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα, σκεφθήκαμε να το εφαρμόσουμε», δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

«Εάν κάποιος εξ ημών νιώσει ότι υπάρχει πρόβλημα, από οποιοδήποτε σημείο του campus, αυτόματα το πατάς στην εφαρμογή που την έχεις ήδη κατεβάσει στο κινητό σου και μέσα σε 2 λεπτά το πολύ, άνθρωποι της φύλαξης με μηχανάκι έρχονται στο σημείο που βρίσκεσαι», εξήγησε ο πρύτανης του ΑΠΘ για τον τρόπο που λειτουργεί το «κουμπί πανικού» εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Ερωτηθείς αν το «κουμπί» αυτό χρησιμοποιείται από τα μέλη της κοινότητας, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι το ζητούμενο είναι να μην χρησιμοποιείται πολύ, καθώς κάτι τέτοιο σημαίνει ότι δεν υπάρχει παραβατικότητα. Τόνισε, ωστόσο, ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός κλήσεων.

«Για παράδειγμα εάν ένας φοιτητής ή μια φοιτήτρια θέλει να φύγει από τη βιβλιοθήκη στις 11 – 12 η ώρα και νιώθει ότι φοβάται, θα το πατήσει, και θα πάει ο άνθρωπος της φύλαξης, να τον πάρει και να τον βγάλει έξω από το πανεπιστημιακό χώρο», είπε ο κ. Παπαϊωάννου περιγράφοντας μία συγκεκριμένη συνθήκη.

Τέλος ο κ. Παπαϊωάννου επισήμανε ότι από τα μέχρι στιγμής δεδομένα ένα ποσοστό πάνω από 50% αφορά οχλήσεις μετά τις 7 το απόγευμα, ενώ έχουν καταγραφεί και συγκεκριμένα σημεία στα οποία η χρήση της εφαρμογής είναι πιο συχνή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος