Πρύτανης ΑΠΘ για κορονοπάρτι: “Ακραία αντικοινωνική συμπεριφορά η μη τήρηση των μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό”

Array

Ακόμη μία εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν υπαίθρια πάρτι στους χώρους του ΑΠΘ.

   Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει από την αστυνομία προκαταρκτική έρευνα για τον εντοπισμό των διοργανωτών. Αφορμή στάθηκαν πάλι δημοσιεύματα για δύο πάρτι που διοργανώθηκαν τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου και της Κυριακής, με την συμμετοχή εκατοντάδων νεολαίων, υπό τους ήχους μουσικής και με κατανάλωση αλκοόλ.

   Αντικείμενο της έρευνας είναι να αποδοθούν ευθύνες σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, έκανε λόγο για ακραίες αντικοινωνικές συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. “Και όλα αυτά, γίνονται από νέα παιδιά, όταν στα 300 μέτρα από το Πανεπιστήμιο υπάρχουν δύο νοσοκομεία, στα οποία συνάνθρωποί μας δίνουν τον αγώνα της ζωής” ενάντια στον κορονοϊό”, πρόσθεσε ο κ Παπαϊωάννου. Σε ό,τι αφορά την παρουσία της αστυνομίας στους χώρους του ΑΠΘ, ο πρύτανης τόνισε χαρακτηριστικά: ” Δεν είναι δική μας δουλειά η εφαρμογή της νομοθεσίας, σε σχέση με τους υγειονομικούς κανόνες”. 

    Στο μεταξύ, ήδη είναι σε εξέλιξη, κατόπιν εισαγγελικών παραγγελιών, προκαταρκτικές έρευνες για παρόμοια πάρτι που διοργανώθηκαν τον τελευταίο μήνα στο πανεπιστημιακό κάμπους της Θεσσαλονίκης.

   Σε μία από τις παραγγελίες, η εισαγγελέας έκανε ειδική μνεία προς την αστυνομία να εντατικοποιήσει τους ελέγχους περιμετρικά του Ιδρύματος για να αποφευχθεί η διοργάνωση αυτών των πάρτι.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος