Προβολή της ταινίας του Άγγελου Φραντζή «Ευτυχία» στη Στουτγκάρδη

O πολιτιστικός σύλλογος Kalimera Deutschland e.V. διοργανώνει κινηματογραφική προβολή της ταινίας “ΕΥΤΥΧΙΑ” του Άγγελου Φραντζή στη Στουτγκάρδη με την παρουσία του σκηνοθέτη την Κυριακή 10 Απρίλη στις 19:30 τοπική ώρα.

Η ταινία, που θα προβληθεί στην ελληνική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους, αφηγείται τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, στιχουργού με πολυτάραχη ζωή και έντονη προσωπικότητα. Αρχίζει το 1922, με την Μικρασιατική Καταστροφή και την μετεγκατάσταση της Ευτυχίας μαζί με την μητέρα και τις κόρες της από το Αϊδίνιο στην Αθήνα και αφηγείται την αντισυμβατική και σκληρή ζωή μιας από τις σημαντικότερες στιχουργούς του ελληνικού τραγουδιού, όπως και τη σχέση της με μουσικούς της εποχής όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης και ο Απόστολος Καλδάρας.

Επιλέχθηκε την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου να ενσαρκώσουν δύο ηθοποιοί, η Κάτια Γκουλιώνη και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, καθότι η ταινία κάλυπτε το χρονικό διάστημα από το 1922 μέχρι το θάνατό της. Ο Άγγελος Φραντζής δήλωσε ότι για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα έπειθε η χρήση μίας ηθοποιού. Για να ταιριάξουν οι ερμηνείες οι δύο ηθοποιοί πραγματοποίησαν μαζί πολλές ώρες μελέτης, πρόβας και αυτοσχεδιασμών, ενώ έπαιζαν η μία τις σκηνές της άλλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος