Προβληματική η αιμοληψία στην Μυτιλήνη

Ενώπιων ενός παλαιότερου προβλήματος που παίρνει διαστάσεις, βρίσκεται αντιμέτωπος ο  Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων & Μυελού των Οστών στην Μυτιλήνη. Λόγω ελλείψεως χώρου αδυνατεί να διοργανώνει τις Εθελοντικές του Αιμοδοσίες.

Έπειτα από 29 χρόνια απαξιώνεται  η προσφορά του Συλλόγου και η ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, αναφέρει η Αφροδίτη Γιαννέλη, γραμματέας του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών, που από το 2002 δραστηριοποιείται και στην δωρεά οργάνων σώματος. Υπάρχει η διάθεση της προσφοράς, αλλά όχι τα μέσα. «Περιφερόμαστε σε διάφορους χώρους και οι αιμοδότες μας βρίσκονται σε αναμονή για το που θα πάνε να δώσουν αίμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μέχρι πρότινος οι αιμοληψίες του Συλλόγου πραγματοποιούντο ανά τρίμηνο σε χώρο του Εμπορικού επιμελητηρίου της πόλεως. Κάθε αιμοληψία συγκέντρωνε περίπου 200 φιάλες αίματος, ποσότητα που κάλυπτε τις ανάγκες του νησιού σε σημαντικό βαθμό. Ωστόσο, τελευταία ξεκίνησαν εργασίες στο Επιμελητήριο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διατεθεί η αίθουσα στον Σύλλογο, ο οποίος ζητά ένα μόνιμο χώρο στο κέντρο της Μυτιλήνης για να μπορεί να υλοποιεί το έργο του.

Για αυτόν τον λόγο, σημειώνει η κ. Γιαννέλη, είμαστε υποχρεωμένοι να ματαιώσουμε την προγραμματισμένη αιμοδοσία του Σεπτεμβρίου, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.

Μόνο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Δήμος Μυτιλήνης ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας, αλλά χωρίς κάτι χειροπιαστό. Δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία ακόμη και από εμάς για την εύρεση στέγης σημείωσε η κ. Γιαννέλη, υπενθυμίζοντας ότι το νησί έχει το μεγαλύτερο ποσοστό πολυμεταγγιζόμενων λόγω της μεσογειακής αναιμίας. Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος είναι ο δεύτερος στην Πανελλήνια κατάταξη αιμοδοσίας.

Προβλήματα έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στην εξυπηρέτηση του αστικού πληθυσμού της Μυτιλήνης, που καλύπτεται από το «Βοστάνειο» Γενικό Νοσοκομείο, ακόμα και για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, στα εξωτερικά ιατρεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος