Προβλήματα σε Θεσσαλονίκη και Πιερία από την ” Άριελ”

Προβλήματα ηλεκτροδότησης και πτώσεις δέντρων προκάλεσε η κακοκαιρία «Άριελ» σε περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, χωρίς ρεύμα είναι περιοχές των Δήμων Λαγκαδά, Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Θερμαϊκού και Θέρμης, ενώ στα σημεία αυτά βρίσκονται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών. Στον Δήμο Θερμαϊκού, λόγω της διακοπής ρεύματος, σημειώθηκαν και προβλήματα υδροδότησης.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας στη Θεσσαλονίκη είναι οι δυνατές ριπές ανέμου και η βροχόπτωση. Από το απόγευμα της Τετάρτης που αγρίεψε ο καιρός, έντονο είναι το μποτιλιάρισμα στους δρόμους.

Εξαιτίας των δυνατών ανέμων, καταγράφηκαν πτώσεις δένδρων στο πολεοδομικό συγκρότημα, ενώ η Πυροσβεστική κλήθηκε σε πέντε περιπτώσεις για κοπές. Σε μία περίπτωση, στην οδό Ολύμπου στο κέντρο της πόλης, δέντρο έπεσε πάνω σε όχημα, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός. Εξάλλου, κάδοι απορριμμάτων έχουν μετακινηθεί από τον αέρα, με τους οδηγούς και τους πεζούς να πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στους δρόμους.

Στην Πιερία, η Ολυμπιακή Ακτή πλημμύρισε. Ο όγκος του νερού στην παραλιακή ζώνη ήταν ιδιαίτερα μεγάλος, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την απρόσκοπτη ροή και αποφόρτιση των καναλιών. Υπάρχουν σημεία στο παραλιακό μέτωπο, όπου το ύψους του νερού ξεπερνά το μισό μέτρο. Από το έντονο φαινόμενο που έπληξε την περιοχή έχουν προκληθεί καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει καταγραφή της όλης κατάστασης, καθώς αρχικά τα συνεργεία του δήμου προσπαθούν να γίνει η απάντληση των υδάτων.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, 1 Δεκεμβρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του δήμου Κατερίνης.

Για τον ίδιο λόγο, θα μείνουν, επίσης, κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Δίου Ολύμπου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΕΛΗ, ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος