Προβλήματα προκάλεσε η μίνι κακοκαιρία – Βελτίωση από το απόγευμα (video)

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει κυρίως τα βόρεια τμήματα της χώρας. Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στην Εγνατία Οδό καθώς επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι. Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, απαγορεύτηκε προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων.

Άσχημες είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στον Δομοκό, με την θερμοκρασία να έχει πέσει κάτω από το μηδέν.

Προβλήματα στον Βόλο από τις πτώσεις δένδρων, στα Λεχώνια και την Αγριά με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής μέχρι και τα Καλά Νερά.

Στη δυτική Μακεδονία χιονίζει από χθες, ενώ το θερμόμετρο σε περιοχές όπως η Φλώρινα και το Αμύνταιο κατέβηκε στους -3 βαθμούς.

Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της παγωνιάς τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας, και του δήμου Αμυνταίου, δεν θα λειτουργήσουν με αποφάσεις των δημάρχων.

Επίσης, στον δήμο Σερβίων Βελβεντού στις δημοτικές ενότητες Καμβουνίων και Λιβαδερού τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, ενώ στις δημοτικές ενότητες Σερβίων και Βελβεντού, αλλά και στην Εορδαία τα μαθήματα ξεκίνησαν αργότερα.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Προβλήματα προκαλούν από τα ξημερώματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες οι ισχυροί άνεμοι που πλέουν στα πελάγη, οι οποίοι κατά τόπους σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνουν ακόμη και τα 9 μποφόρ.

Κλειστές είναι οι γραμμές Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας.
Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες και Μαρμάρι.
Κλειστή είναι επίσης η γραμμή Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Σε ισχύ τέθηκε απαγορευτικό απόπλου και στο λιμάνι του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι ακόμη οι γραμμές Καβάλα-Πρίνος, Καβάλα-Λιμένας Θάσου, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό θα είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Άνοιξε η γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας

Κανονικά πραγματοποιούνται στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας τα δρομολόγια των φερι μποτ. Δεν πραγματοποιούνται στη γραμμή τα δρομολόγια των μικρών πλοίων.
Τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά εκτελούνται κανονικά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος