Πρωτοποριακό και καινοτόμο το επιμελητήριο Αρκαδίας

Ως τιμώμενη περιφέρεια η Πελοπόννησος στην φετινή 85η ΔΕΘ άφησε μια εξαιρετική εικόνα. Εκπρόσωποι του  οικονομικού, γαστρονομικού και τουριστικού κόσμου, παρουσίασαν το video «This is Arcadia» και την νέα δράση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «Συνεργατικός Σχηματισμός Καινοτομίας».

Η Περιφέρεια της Πελοποννήσου έκανε αισθητή την παρουσία της στην ΔΕΘ με δυο περίπτερα, ένα για τους επιχειρηματίες και ένα δεύτερο αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

«Γινόμαστε όλο και πιο εξωστρεφείς και τελικά φαίνεται ότι με τις μεταξύ μας συνεργασίες θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία», τονίζει ο Γιάννης Σαμπράκος μέλος Δ.Σ. επιμελητήριου Αρκαδίας.

Με τον Συνεργατικό σχηματισμό καινοτομίας προωθείται ένα είδος πλατφόρμας ανάδειξης της Αρκαδίας και θα δημιουργήσει τουριστικά πακέτα που θα τα πουλήσει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Η μικρού μήκους ταινία τεσσάρων λεπτών, που προβάλει την Αρκαδία εντάχθηκε στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, που ξεκίνησε τον περασμένο  Απρίλιο. Ήταν η συνεισφορά των επιχειρηματιών του νομού στην οικονομία του τουρισμού. «Στόχος είναι να διαμορφώσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα φιλικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον, που θα εξασφαλίζει σταθερότητα και θα ενισχύει κάθε πρωτοβουλία με αναπτυξιακές προοπτικές», σημειώνει ο κ. Σαμπράκος.

Η Αρκαδία αποτελεί brand name. Είναι η Ευδαίμων Αρκαδία, που περικλείει τη συγκίνηση της ανίχνευσης της μόνης ιδέας που δεν έχει ξεθωριάσει. Πρόκειται για ένα σαγηνευτικό μύθο, ένα ισχυρό τοπόσημο στην ιστορία της δύσεως, διεθνώς αναγνωρίσιμο με προεκτάσεις, στην μυθολογία, την ζωγραφική, την ποίηση και το θέατρο.

Η τουριστική βιομηχανία της Αρκαδίας περιλαμβάνει όλες τις εκδοχές του προϊόντος: περιηγητικός, ευεξίας, εναλλακτικός, αναρριχητικός, υπαίθριος, αθλητικός, γαστρονομικός, αρχαιολογικός, πολιτιστικός, θρησκευτικός, παραθεριστικός.

Ένας προορισμός ο οποίος διαθέτει τα πάντα, με μια μοναδική και αυθεντική ταυτότητα, που έχει αντέξει στον χρόνο. Ο σχεδιασμός των τοπικών φορέων προσβλέπει σε τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο.

Αρκαδία. Η γη της χρυσής εποχής, της εδεμικής ζωής, ο κόσμος της ειδυλλιακής ευδαιμονίας,  η κατοικία των υπερφυσικών οντοτήτων, ο επίγειος παράδεισος, ή ο τόπος όπου αρχίζουν και τελειώνουν όλα, σύμφωνα με τον Νικολά Πουσέν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος