Πρωτοποριακή θεραπεία του κορονοϊού με λεμφοκύτταρα

Έλληνες  ερευνητές  ανακάλυψαν πως μπορεί να  θεραπευτεί ο κορονοϊός με λεμφοκύτταρα. Οι επιστήμονες μιλούν στην κάμερα της ΕΡΤ3 για αυτή την πρώτη πανελλαδικά θεραπεία του κορονοϊού με Τ λεμφοκύτταρα.

Πρόκειται για ειδικά Τ-λεμφοκύτταρα, τα οποία έχουν παραχθεί από τους ιατρούς από αναρρώσαντες ασθενείς και μπορούν να «εξολοθρεύσουν» τα μολυσμένα κύτταρα του οργανισμού.

Μάλιστα ανάμεσα στους ασθενείς που βοηθήθηκαν είναι και μία 70χρονη, η κα. Πολυξένη ασθενής που ανάρρωσε μέσα σε μία εβδομάδα και έλαβε εξιτήριο  από την αιματολογική κλινική του νοσοκομείου. Η ασθενής διαπιστώθηκε ότι είχε μολυνθεί με SARS–CoV-2 την 1η Ιουνίου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την επόμενη ακριβώς ημέρα, αφού επιδεινώθηκε η υγεία της. Η γυναίκα είχε συμπτώματα πνευμονίας, αλλά καθώς έχει υποκείμενα νοσήματα εξετάστηκε το ενδεχόμενο να εισαχθεί στη ΜΕΘ και να διασωληνωθεί. Με την συναίνεση της οι γιατροί της χορήγησαν τα λεμφοκύτταρα, τα οποία καλυτέρευσαν την υγεία της μέσα σε δύο ημέρες.

Την εν λόγω θεραπευτική επιλογή μελετά η Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου σε συνεργασία με COVID κλινικές στο νοσοκομείο και άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης Για το ίδιο σχήμα είναι σε εξέλιξη τρεις μελέτες «τρέχουν» στις ΗΠΑ και δύο στην Ευρώπη.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου είναι μάλιστα ήδη διαθέσιμη τράπεζα των λεμφοκυττάρων και υπάρχει διέξοδος για τους ασθενής με μια καινοτόμο θεραπείας με «ζωντανό φάρμακο» τα Τ-λεμφοκύτταρα  από  αναρρώσαντες από τον κορoνοϊό.

Ρεπορτάζ Σ. Πανούσης 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος