Πρώτο βήμα για αναγνώριση του ψευδοκράτους από το Αζερμπαϊτζάν η σύσταση «Ομάδας Εργασίας Διακοινοβουλευτικών Σχέσεων»

Η σύσταση στις 5 Απριλίου της «Ομάδας Εργασίας Διακοινοβουλευτικών Σχέσεων» Αζερμπαϊτζάν και ψευδοκράτους στη Βουλή του Αζερμπαϊτζάν χαρακτηρίζεται από τον επικεφαλής της ομάδας εργασίας μια «ιστορική απόφαση» και «ένα βήμα προς τη διαδικασία της διπλωματικής αναγνώρισης της “ΤΔΒΚ”».

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μεταδίδει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, ευχαρίστησε τηλεφωνικά τον Αζέρο πρόεδρο Ιλχάμ Αλίγεφ, ενώ ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Τζεβτέτ Γιλμάζ, διεμήνυσε ότι «η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και η “ΤΔΒΚ” είναι τρία κράτη, ένα έθνος».

Ο πρόεδρος της «Ομάδας Εργασίας» Τζαβανσίρ Φεϊζίγεφ σε δηλώσεις του στο πρακτoρείο Anadolu ανέφερε ότι η Εθνική Βουλή του Αζερμπαϊτζάν έλαβε μια ιστορική και πολυαναμενόμενη απόφαση.

«Πρόκειται για ένα βήμα προς τη διαδικασία της διπλωματικής αναγνώρισης της “ΤΔΒΚ”. Εμείς ξεκινήσαμε αυτό το βήμα μέσω της κοινοβουλευτικής διπλωματίας. Αλλά είμαι βέβαιος ότι αυτή η κατάσταση θα αποτυπωθεί αργότερα στις διακρατικές σχέσεις και θα δημιουργηθούν σχέσεις μεταξύ των κρατών μας που διέπονται από το Διεθνές Δίκαιο» δήλωσε ο Φεϊζίγεφ.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι «οι σχέσεις μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της “ΤΔΒΚ” θα αποτελέσουν παράδειγμα και για άλλα τουρκικά κράτη και περιμένουμε να γίνουν παρόμοια βήματα από τις τουρκικές δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας».

Ο Τούρκος πρεσβευτής στο Μπακού Τζαχίτ Μπαγτζί χαρακτήρισε τη σύσταση της Ομάδας Εργασίας μια «ιστορική απόφαση» τονίζοντας πως «υπάρχει ένα τουρκικό κράτος εκεί κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει την τουρκική παρουσία στην Κύπρο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος