Πρώτο κουδούνι- ΠτΔ: Είστε η ελπίδα και το μέλλον-Μητσοτάκης:Στηρίζω το δημόσιο σχολείο (video)

Πρώτο κουδούνι σήμερα για πρωτάκια αλλά και βετεράνους, που θα δώσουν το παρών στον αγιασμό, με τα βιβλία στη θέση τους, όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας και με το μεγαλύτερο μέρος των κενών να έχει πληρωθεί από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Η σημερινή έναρξη αφορά περίπου 1,5 εκατομμύρια μαθητές και περίπου 150.000 δασκάλους. Όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την ιθαγένεια και την καταγωγή τους, είναι η Ελπίδα και το Μέλλον του Τόπου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την τελετή αγιασμού στο 170ο δημοτικό και στο ενενηκοστό νηπιαγωγείο Αθηνών. Όπως τόνισε η Ελλάδα, έχει αποδείξει μέσα στον χρόνο, ότι είναι Χώρα της Δημοκρατίας, της πραγματικής Ισότητας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Για μέρα γιορτής μίλησε ο πρωθυπουργός, από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Πολιτεία θα στηρίξει το δημόσιο σχολείο. Αναφερόμενους στους δασκάλους είπε ότι εκτιμά το δύσκολο έργο τους και σημείωσε πως η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για την ενίσχυσή τους.

Η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως  είναι στη Λέρο σε hot spot όπου φιλοξενούνται προσφυγόπουλα και στη συνέχεια θα παραβρεθεί στον αγιασμό σχολείου ειδικής αγωγής στην Κάλυμνο. Μετά την τελετή η υπουργός έκανε δηλώσεις και ευχές για την νέα σχολική χρονιά  στην απεσταλμένη της ΕΡΤ Μαρία Σταθοπούλου.

Η υπουργός, δήλωσε πως επισκέπτεται τα δυο ακριτικά νησιά για να δώσει ενα ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης.

Η πολιτεία τόνισε, θα είναι δίπλα στα παιδιά των ακριτικών νησιών, αλλά και δίπλα στους εκπαιδευτικούς και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να τους στηρίξει.

Στο Αγ. Ελευθέριο  στα Πατήσια, στα 39ο-141ο Δημοτικά Σχολεία και 97ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, παραβρέθηκε  στην τελετή του αγιασμού ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.  Μαζί του και η υφυπουργός Παιδείας  Σοφία Ζαχαράκη.

Στη Ραφήνα, παραδόθηκε το σχολικό συγκρότημα ειδικών σχολείων που είχαν καταστραφεί από την πυρκαγιά στο Μάτι.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ υπάρχουν κενά, κυρίως στα λύκεια, στις ειδικότητες των φιλολόγων, των φυσικών και των μαθηματικών. Το υπουργείο πάντως διαβεβαιώνει ότι οι πιστώσεις που θα χρειαστούν για τις προσλήψεις αναπληρωτών μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.

Τον ουσιαστικό έλεγχο των σχολείων, την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό της 19ης Ιουλίου και την αντισεισμική θωράκισή τους, ζητούν Σωματεία, Σύλλογοι και φορείς, που έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση  διαμαρτυρίας, στις τρεις μετα το μεσημέρι, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Κάποια σχολεία της Αττικής δεν είναι έτοιμα να λειτουργήσουν, λόγω των ζημιών από τον σεισμό, ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σταύρος Αδάμης, οι μαθητές θα πάνε σε όμορα σχολεία.

Έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία από Τροχαία – Περιφέρεια Αττικής

«Ενισχύουμε τα κλιμάκια ελέγχου με στόχο να διασφαλίσουμε σε απόλυτο βαθμό την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών μας», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, μετά τη σύσταση μικτών κλιμακίων ελέγχου σχολικών λεωφορείων, στην οποία προχώρησαν οι υπηρεσίες με απόφασή του.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης ανέθεσε στη γενική διεύθυνση Μεταφορών να ενημερώσει τις αρμόδιες διευθύνσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό τους.

Χτύπησε το κουδούνι σε όλη την Ελλάδα

Σε πείσμα των καιρών και με βασικό μήνυμα τη δύναμη της θέλησης οι λιγοστοί μαθητές και δάσκαλοι στα ακριτικά νησιά έδωσαν το παρών στο πρώτο κουδούνι.

Αποστολή: Μαρία Σταθοπούλου Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα, Μαρία Σταθοπούλου, Ηλίας Κούκος

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος