Πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

“Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τριάντα χρόνια διακονίας”, τιτλοφορείται το ντοκιμαντέρ που υπογράφει ο σκηνοθέτης της ΕΡΤ3 Γιώργος Μπότσος και παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρώτη στον κινηματογράφο “Ολύμπιον” της Θεσσαλονίκης.

Το ντοκιμαντέρ συνθέτουν αποσπάσματα από μία αυτοβιογραφική συνέντευξη του προκαθήμενου της Ορθοδοξίας και μηνύματα από επιφανείς προσωπικότητες με τις οποίες έχει συνεργαστεί στα 30 αυτά χρόνια πατριαρχικής διακονίας.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, εντάσσεται σε μια σειρά τιμητικών εκδηλώσεων προκειμένου να αναδειχθεί το πολυσχιδές έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη, με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων διακονίας του, καθώς και ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο σύγχρονο κόσμο.

Το ντοκιμαντέρ υλοποιήθηκε με τη χορηγία της «Αδελφότητας Οφφικιαλίων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας: Παναγία Παμμακάριστος» και ήταν μια ιδέα του π.Ιωάννη Χρυσαυγή, αρχιδιάκονου του Οικουμενικού Θρόνου, ο οποίος και το επιμελήθηκε μαζί με την έφορο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, βυζαντινολόγο Φλώρα Καραγιάννη.

Μετά τη Θεσσαλονίκη η ταινία θα ταξιδέψει σε πολλούς προορισμούς, όπως η Κωνσταντινούπολη, η Αμερική και η Αυστραλία. Τη σκηνοθεσία και το μοντάζ υπογράφει ο Γιώργος Μπότσος, τη διεύθυνση παραγωγής και φωτογραφίας ο Χρήστος Καπρινιώτης και το σενάριο η Ιωάννα Σκατζέλη. Αφηγείται ο Θανάσης Βικόπουλος, την έρευνα αρχείου έκανε η Ευτυχία Γεωργάκα και την πρωτότυπη μουσική υπογράφει ο Σάκης Αμπατζίδης. Παίζουν κανονάκι ο Βασίλης Ζιγκερίδης και νέι η Ανδριάνα Αχιτζάνοβα Πεταλά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος