Πρώτη μέρα περιορισμού της κυκλοφορίας – Πως αντιδρούν οι πολίτες (video)

Σε ισχύ τέθηκε από τις 6 το πρωί η απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού. Ήδη έχουν στηθεί μπλόκα της αστυνομίας σε αρκετά σημεία της πρωτεύουσας, στα διόδια των Μαλγάρων και στα διόδια του Ρίου στην Πάτρα, ενώ ελέγχους πραγματοποιούν και οι αστυνομικές δυνάμεις στη Στερεά Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη.

Έντονη είναι η παρουσία των αστυνομικών στους δρόμους της πρωτεύουσας, ελέγχουν τους πολίτες εάν φέρουν μαζί τους το ειδικό έγγραφο για τη μετακίνησή τους, περιορίζονται όμως πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου σε συστάσεις. Ελάχιστη είναι η κίνηση των οχημάτων και ακόμη λιγότεροι όσοι μετακινούνται πεζή στους δρόμους της Αθήνας. Μείωση της επιβατικής κίνησης έχει σημειωθεί και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης. Το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν είναι τιμωρητικού χαρακτήρα, αλλά προστατευτικού», τονίζει σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόπουλος. Παράλληλα, διευκρινίζει ότι σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, θα γίνονται παραινέσεις και συστάσεις, ενώ θα δίνονται σχετικές συμβουλές στους πολίτες. Από αύριο, όμως, όπως αναφέρει ο κ. Χρονόπουλος, «δεν θα υπάρχει επιείκεια σε αυτούς που δεν θα αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί».

Μήνυμα Μ. Χρυσοχοΐδη

«Και σε αυτόν τον αγώνα που δίνει η Ελληνική Αστυνομία δεν θα υπάρξει αδύναμος κρίκος. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μεταδώσει ανεύθυνα τον ιό. Εμείς θα κρατήσουμε την αλυσίδα της κοινωνίας στέρεη και ακέραιη» γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter o υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βρίσκεται από νωρίς το πρωί και η δημοτική αστυνομία προκειμένου να ενημερώνει για τα μέτρα  απαγόρευσης κυκλοφορίας, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, αλλά και να ελέγχει εάν οι πολίτες έχουν στην κατοχή τους τα απαραίτητα για τις μετακινήσεις έγγραφα. Δύο πληρώματα με περιπολικά της δημοτικής αστυνομίας πραγματοποιούν διελεύσεις από τις 6 το πρωί στις οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης, ενώ από αύριο, Τρίτη, άλλα δύο οχήματα θα βρίσκονται σταθερά σε κεντρικά σημεία για να υπενθυμίζουν στους πολίτες πως για τις όποιες μετακινήσεις θα πρέπει να διαθέτουν το «έντυπο δήλωσης».
Παράλληλα, η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης διαθέτει δύο πληρώματα για το γνήσιο της υπογραφής ανθρώπων που μένουν μόνοι και δεν μπορούν να μετακινηθούν, ενώ -όπως έγινε γνωστό- στις πρώτες ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν είχε τηλεφωνήσει κανένας πολίτης για να ζητήσει πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο συμπλήρωσης του εντύπου δήλωσης κυκλοφορίας.

Στις εθνικές οδούς της Δυτικής Ελλάδας και σε πολλά σημεία της Πάτρας πραγματοποιεί από το πρωί ελέγχους η αστυνομία, για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.
Ειδικότερα, περιπολικά βρίσκονται στις εθνικές οδούς και ειδικά στα διόδια, προκειμένου να πραγματοποιούν τους σχετικούς ελέγχους και με δεδομένο ότι στα μέτρα περιλαμβάνεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας. Συμμόρφωση στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας φαίνεται ότι δείχνουν και οι κάτοικοι της Λάρισας και των Ιωαννίνων

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος